Ceasul care iti monitorizeaza pulsul si plasturele de temperatura. La fix pentru sanatatea ta!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 17.01.2011   |   
0 comentarii

Digitales Sicherheitsnetz für Senioren zu HauseViitorul medical suna bine. Peste ani si ani nu vom mai umple cozile la cabinetele medicale. Va veni medicul la noi si doar atunci cand vom avea nevoie. Nu el, ci noi. Bazele programului care ii va ridica pe medici si mai tare decat in prezent se numeste ”Smart Senior – Intelligent Services for Seniors”. Aceasta platforma include niste dispozitive cu senzori, care ajung pe mainile persoanelor varstnice. Exact asemenea unor ceasuri de mana.

 

Diferenta consta in faptul ca, in loc sa indice ora exacta, ceasul medical cu senzori preia in timp real date despre bataile inimii si concentratia de oxigen din sangele posesorului, informatii pe care le trimite imediat unei clinici medicale. In caz de date alarmante, batranul in cauza nu mai este nevoit sa solicite ajutor, pentru ca personalul clinicii care a preluat datele se autosesizeaza si trimite un echipaj medical specializat, de urgenta, fix unde se afla batranul cu probleme de sanatate grave. Localizat prin GPS, bineinteles.

 

Creata de Siemens Corporate Technology si finantata de Ministerul Cercetarii din Germania, platforma urmareste standardizarea acestei noi proceduri de interventie medicala, pentru generatiile urmatoare. Conform unor statistici recente, in 25 de ani peste jumatate din populatia Germaniei va atinge varsta de 50 de ani si o treime va avea 60 sau mai mult. De asemenea, majoritatea seniorilor doresc sa isi petreaca viata in propriile lor locuinte, insa le este teama sa fie singuri in cazul in care vor avea nevoie de o interventie medicala de urgenta.

 

In acest context, reteaua de monitorizare a starii de sanatate, la domiciliu, trebuie sa functioneze cu precizie elvetiana si sa poata ”suna alarma” cand chiar se intampla ceva grav si totusi in timp util pentru a salva o viata. Cercetatorii nu s-au multumit doar cu ceasul medical pentru varstnici. Inca un produs care se afla in faza de concept, consta intr-o banda inteligenta ce va putea fi pusa direct pe brat, asemenea unui plasture. Aceasta va masura temperatura organismului si pulsul printr-o pelicula subtire cu transmitator, receiver, circuit de evaluare a datelor si baterie, toate integrate in dispozitiv.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite