Cei mai verzi brazi de Craciun. Azi in Timisoara, maine-n toata tara!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 09.12.2010   |   
1 comentarii

2010_12_09 Cei mai verzi brazi de CraciunIn plina verva comerciala a sfarsitului de an, la Timisoara va fi inaugurat primul brad din Romania al carui sistem de lumini ornamentale este alimentat cu energie cinetica. Incepand de sambata, bradul de Craciun care va pune Piata Victoriei din Timisoara intr-o noua lumina, de aceasta data ecologica, urmeaza a fi impodobit de membri ai Clubului Sportiv Grazu si voluntari din cadrul organizatiei ”Verde pentru Biciclete”. Asa cum era de asteptat, tot ei vor da si primele pedale intru punerea in functiune a instalatiei electrice, urmand a incredinta ”stafeta” ecologica de iarna tuturor timisorenilor doritori de miscare, aflati in zona.

 

Pentru a-i motiva si mai bine localnici, Mos Craciun va veni la marea inaugurare din Piata Victoriei, pentru a premia temerarii mici sau mai mari, care se incumeta sa dea la pedale pana se aprind beculetele de pe brad. Ideea pomului de Craciun a carui instalatie electrica este alimentata de energia cinetica produsa de ciclistii de ocazie nu este noua. A fost implementata anul trecut la Copenhaga, in cadrul summit-ului COP 15 si, implicit, in incinta orasului ecologic Hopenhagen. De asemenea, a fost testata cu succes si in Barcelona, administratia publica locala descoperind un numar mare de voluntari dornici sa demonstreze efectele benefice ale miscarii eco-friendly urbane.

 

Sursele de energie regenerabila pentru punerea in functiune a instalatiei de lumini de pe bradul de Craciun au cunoscut o evolutie spectaculoasa, in ultimii trei ani. De exemplu, administratorii parcului acvatic Aqua Toto Gifu Aquarium din Japonia au instalat un brad alimentat de tipari electrici. In Brisbane (Australia), autoritatile locale au pus in functiune un brad alimentat exclusiv din energie solara. Anul trecut, autoritatile din Lima (Peru) au inaugurat un brad alimentat atat de energie cinetica, precum si de energie solara si o turbina eoliana. Iar acum, la acest sfarsit de an, daca te afli in Londra impreuna cu persoana iubita, puteti aprinde luminitele din bradul amplasat in Covent Garden, doar cu un sarut!

 

Inca o veste buna: anul acesta ai posibilitatea de a-ti impodobi bradul de Craciun cu instalatii cu LEDuri, ”blande” cu factura ta la electricitate si deopotriva eco-friendly. Pe brazidecraciun.ro, astfel de instalatii costa intre 40 si 110 RON. Le cumperi acum si le poti folosi fara probleme si anul viitor. Numai bine pentru un Craciun Fericit!

Comentarii

Roxana

foarte interesant! exact la fel s-a intamplat si anul trecut in Copenhaga!

9.12.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite