touareg hybrid

Cel mai avansat Volkswagen al momentului este noul Touareg Hybrid

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 22.02.2010   |   
1 comentarii

Ajuns deja la cea de-a treia generatie, Volkswagen Touareg e gata de lansare in cadrul celei de-a 80-a editii a Salonului Auto de la Geneva (Elvetia) care va avea loc anul acesta, in perioada 4 – 14 martie.

 

Oficialii Volkswagen au declarat deja ca noul Touareg este modelul cel mai avansat tehnologic din portofoliul lor. Am vrut sa verificam acest lucru si ne-am uitat mai de aproape la acest SUV. Cea de-a treia generatie a acestui vehicul etaleaza o caroserie cu 4.3 cm mai lunga si cu 2.0 cm mai joasa decat predecesorul sau. Deci mai practica!

 

Cu 208 kg mai suplu decat actuala generatie Touareg impresioneaza prin avantul ecologic adoptat de producator. Noua versiune exclude motoarele V8 pe benzina, V10 TDI si W12 – mai puternice, dar si cele mai poluante din oferta Volkswagen. Asta nu e tot! Noul VW Touareg va fi disponibil intr-o versiune de motorizare hibrida. Compusa dintr-un motor V6 TSI supraalimentat de 245 CP si un motor electric de 47 CP, aceasta propulsie hibrida este ideala pentru drumurile prin oras.

 

Performantele sunt pe masura! In versiunea Hybrid, noul Touareg atinge suta la ora in 6,5 secunde si o viteza maxima de 240 km/h. Consumul mediu de combustibil declarat de producator ajunge la 8.2 litri/ 100 km, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 193 grame/km.

 

Daca aceste cifre inca nu te-au impresionat, afla ca noul Touareg iti recompenseaza stilul de condus responsabil. Daca mergi prin oras cu cel mult 50 km/h, masina e propulsata doar de motorul electric. Iar taxa de poluare scade si ea, proportional cu grija pe care o arati fata de mediul inconjurator!

 

Comentarii

Mihacom

Ca o noutate pentru gama Touareg, cei de la VW ne propum si o versiune hibrida, ca tot este la moda, cu o denumire ce nu lasa loc de interpretare si anume Hybrid, ce combina motorizarea de origine Porsche, un V6 si 333CP cu un motor electric ce dezvolta 47CP pentru a ajunge la un rezonabil 380CP si 580Nm.

http://mihacom.wordpress.com/2010/03/08/volkswagen-touareg-reincarnarea/

8.03.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite