Cel mai mare parc eolian din lume are 91 de turbine

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 23.11.2009   |   
3 comentarii

Installation of Windpark Horns Reef 2Denumit Horns Rev II, cel mai mare parc eolian din lume a fost pus in functiune la inceputul acestei luni. Noul amplasament energetic este localizat in Marea Nordului si cuprinde 91 de turbine eoliene, fiecare avand o capacitate de productie electrica de 2,3 MW.

 

Pentru a-ti face o imagine de ansamblu asupra grandioasei investitii, afla ca acest parc eolian are un output total maxim de energie de aproximativ 210 MW – suficient pentru a alimenta cu curent electric circa 200.000 de locuinte.

 

 

Daca vorbim de Siemens Energy, implicit vorbim de inovatii de ultima ora:

 

-         Fiecare turbina eoliana cantareste 300 de tone si are o inaltime de 100 de metri deasupra luciului de apa;

 

-         Fiecare turn eolian dispune rotoare cu cate 3 elice de 45 de metri lungime si poate atinge o viteza de rotatie de 220 km/h in conditii de vreme cu vant puternic;

 

-         Unghiul fiecarei elice se ajusteaza automat in functie de viteza vantului, pentru a prelua cat mai mult din forta acestuia;

 

-         Nacela de 82 de tone, de care sunt atasate rotoarele, se roteste independent astfel incat senzorii din si de pe ea sa poata masura vibratiile la care sunt supuse piesele acestui ansamblu;

 

-         Fiecare dintre cele 91 de turbine dispune de cate un sistem de siguranta complex care, in cazul in care masuratorile tehnice efectuate automat se abat de la standardele de rezistenta, declanseaza alarma chiar inainte de producerea vreunei avarii.

 

 

 

Peste 25.000 MW de energie electrica, pana in 2030

 

Fabricate in Danemarca, turbinele au rotoare extrem de flexibile si totodata suficient de puternice pentru a rezista si a functiona eficient in conditii de vant foarte puternic.

 

In plus, elicele de pe rotor sunt facute dintr-o singura bucata, in acest fel fiind evitate orice defecte care ar putea surveni in cazul oricaror imbinari de piese pe suprafata lor.

 

Concepute astfel incat sa poata functiona optim pentru 20 de ani, turbinele eoliene din Horns Rev II aduc economii substantiale privind serviciile de intretinere – de obicei foarte costisitoare in cazul parcurilor amplasate offshore.

 

Astfel, Horns Rev II se dovedeste a fi o investitie profitabila pe termen lung. Potrivit expertilor in surse alternative de energie, curentul electric produs de centralele eoliene va fi produs in 2030 la o capacitate de 13 ori mai mare decat in prezent. Aceasta estimare vine in completarea deciziei Guvernului german de a genera pana in 2030 nu mai putin de 25.000 MW de electricitate provenita din 40 de noi parcuri eoliene amplasate in Marea Nordului si Marea Baltica, insumand un total de aproximativ 2.500 de turbine electrice.

Comentarii

cata

stie oare cineva, ca in Danemarca energia electrica este cea mai scumpa din lume?????

26.03.2010

Iulia

in Danemarca, dezavantajele climatice sunt foarte eficient transformate in avantaje. Am locuit un an si jumatate in Danemarca si vremea mi s-a parut ingrozitoare,dar iata ca ei folosesc foarte eficient acest aspect. Stiu ca si la noi exista un camp eolian destul de mare in Dobrogea. Deci,iata ca putem folosi si noi inteligent resursele pe care le avem.

27.11.2009

Tatiana Iurco

Impresionanta afacere!

23.11.2009

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite