Cel mai mare parc solar din lume a fost bagat in priza, in India

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 24.04.2012   |   
0 comentarii

Indian SolarsCu o capacitate totala de peste 500 de megawati generati dintr-o singura platforma fotovoltaica, India a surclasat China in ceea ce priveste recordul mondial pentru cel mai mare parc energetic solar din lume. Amplasat in statul Gujarat din vestul Indiei, noul parc solar bagat  in priza va produce 214 megawati timp de doi ani, pana in 2014, urmand ca dupa aceasta perioada sa functioneze la capacitatea maxima.

 

Parcul solar din Gujarat face parte dintr-un proiect mai amplu, prin care se urmareste generarea a 600 de megawati de energie solara, surplusul de 100 MW fiind deja disponibili dintr-o alta platforma fotovoltaica.

 

In prezent, suprafata acoperita de acest mega-parc fotovoltaic este de peste 1.200 de hectare. Amenajat inca din decembrie 2010, proiectul fotovoltaic din Gujarat contribuie semnificativ la planul guvernului indian de a asigura cu energie verde 15% din capacitatea energetica nationala, pana in 2020.

 

Cu toate ca ocupa o suprafata comparabila cu aproape o zecime din municipiul Constanta, parcul solar de la Gujarat contribuie la taierea emisiilor de dioxid de carbon cu 8 milioane de tone anual si economisirea a cate 900.000 de tone de carbuni pe an.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite