ferrari

Cel mai verde Ferrari din lume a fost lansat la Geneva!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 01.03.2010   |   
0 comentarii

In aceasta saptamana, conceptul verde a debutat in standul Ferrari de la Salonul Auto de la Geneva. Fara indoiala vor exista critici din industria auto, conform carora un producator de bolizi pur-sange nu poate fi in stare sa fabrice vehicule hibrid. Insa in pofida unor astfel de aprecieri, initiativa specialistilor in vise motorizate din Maranello este una demna de urmat.

 

Modelul supus imbunatatirilor de stil si eficienta fata de mediul inconjurator este Ferrari 599 Hybrid. Pornind de la propulsorul V12 de 6.0 litri si 611 CP de sub capota unui 599 GTB Fiorano obisnuit, inginerii din Maranello au recalculat aceasta putere, sincronizand acest propulsor cu un motor electric, de 100 CP.

 

Inca un element de maxima importanta pentru conceptul Ferrari 599 Hybrid consta in Kinetic Energy Recovery Systems (KERS) preluat din Formula 1. Acest sistem care permite regenerarea energiei prin transformarea fortei de franare in energie care este apoi stocata in bateriile vehiculului.

 

La Geneva, fanii calutului cabrat vor privi acest prototip Ferrari 599 Hybrid cu alti ochi decat un 599 GTB Fiorano. Cu siguranta, in sesiunile de teste, vor lipsi decibelii datatori de senzatii tari de sub capota versiunii pe benzina. Un Ferrari 599 GTB Fiorano sprinteaza de pe loc, la 100km/h in 3,7 secunde, urca la 200 km/h in 11 secunde si atinge viteza maxima de 330 km/h. Oficialii brandului italian au anuntat ca 599 Hybrid va inregistra performante net superioare. Paradox? Vom vedea peste trei zile!

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite