Cel mai verde muzeu din lume are un acoperis viu cu peste 1,7 milioane de plante!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 23.02.2010   |   
0 comentarii

California Academy of SciencesDaca pana acum te-ai obisnuit sa vizitezi muzee celebre, a caror principala caracteristica sta in valoarea exponatelor si calitatea foarte buna a conservarii lor, pregateste-te sa fii martorul primei revolutii de amploare dedicata unor astfel de institutii. Muzeele nu mai sunt simple cladiri, ci constructii vii care protejeaza mediul inconjurator si contribuie la aportul de oxigen din aer.

 

Cea mai spectaculoasa expresie arhitecturala din acest registru e reprezentata de California Academy of Sciences din San Francisco (SUA). Considerat cel mai verde muzeu din lume si distins de U.S. Green Building Council (USGBC) cu un certificat LEED Platinum, cladirea proiectata de arhitectul italian Renzo Piano adaposteste o serie de inovatii unice in lume.

Acoperisul Californa Academy of Sciences este compus din panouri solare, o gradina de 59.000 de metri patrati, cu peste 1,7 milioane de plante, asezata pe sapte dealuri artificiale precum si o impresionanta cupola de sticla. Aceasta cupola acopera aula muzeului – un spatiu liber care, in locul coloanelor conventionale, este sustinuta de o retea de cabluri a caror eficienta se bazeaza pe principiile de tensiune ale panzei de paianjen.

 

California Academy of Sciences_2

 

Crezi ca toate aceste dotari au fost de ajuns pentru certificatul LEED Platinum? Adauga otelul 100% reciclat folosit in structura muzeului, izolatiile din denim reciclat, panourile solare care insumeaza 60.000 de celule fotovoltaice, asigurand astfel intregul necesar de energie al acestei institutii, precum si geamurile foarte mari dispuse astfel incat sa asigure iluminarea naturala a incaperilor din interior.

 

Construit sub forma unei singure structuri, muzeul adaposteste un acvariu, un planetariu, un muzeu al naturii, un dom cu patru tipuri diferite de paduri tropicale, un cinematograf 3D, o sala de lectura, Centrul Naturii, doua restaurante, o gradina, un magazin, o terasa, precum si o librarie cu peste 26 de milioane de documente si exponate.

 

California Academy of Sciences_3

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite