graphene

Celule fotovoltaice cu 60% mai eficiente

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 28.02.2013   |   
0 comentarii

Cel mai frecvent folosit material pentru fabricarea panourilor fotovoltaice este siliconul. E lesne de inteles de ce: siliconul genereaza un electron pentru fiecare foton receptat. Totusi, din moment ce un foton contine mai multa energie decat poate duce un electron, restul ramas se pierde sub forma de caldura.

 

Specialistii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts au descoperit faptul ca, prin absorbtia unui foton, grafenul poate genera mai multi electroni. Ceea ce inseamna ca, daca sunt utilizati in fabricarea panourilor fotovoltaice, pot genera cu 60% mai multa electricitate decat panourile solare de pana acum.

 

Cercetatorii de la Institutul de Stiinte Fotonice din Spania au publicat recent rezultatele mai multor teste pe care le-au facut pentru a verifica nivelul de conductivitate al grafenului. Astfel, potrivit studiilor, acest material poate fi folosit cu succes in fabricarea senzorilor de imagine pentru camerele foto, senzorii medicali si sistemele de vedere pe timp de noapte.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite