Celule solare flexibile, pentru amatorii de sporturi extreme

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 05.03.2012   |   
0 comentarii

casca solaraMoto, skateboard, role, paintball, bmx, snowboard, paragliding, mountain biking, ski. Iata, dintr-o suflare, cateva dintre sporturile si hobby-urile care te ajuta sa evadezi rapid din rutina cotidiana si iti ofera cu prisosinta portia de adrenalina de care ai nevoie. Pentru toate activitatile enumerate mai sus ai nevoie de o casca de protectie. Si daca tot tii la sanatatea ta fizica si mental, de ce sa nu folosesti acest accesoriu indispensabil sporturilor extreme pe post de generator de energie verde?

 

Cercetatorii de la Frauenhofer Institute au realizat, pentru asta, un model de celule solare flexibile care pot fi atasate pe suprafete complexe fara a-si pierde din functiile de baza.

 

Fabricate din silicon monocristalin, noul prototip de celule fotovoltaice portabile nu se rup si, chiar daca se desprind de pe suportul pe care sunt montate, pot functiona mai departe, fara niciun fel de probleme.

 

La ce te ajuta? Gandeste-te ca poti sa beneficiezi de ceva mai multa electricitate exact cand si, mai ales, unde este cel mai putin probabil sa gasesti o sursa de curent stabila. Te ajuta sa-ti incarci un telefon mobil, un mp3 player sau un netbook, fara sa mai ai nevoie sa-ti cari alimentatoarele dedicate ale acestor dispozitive. In plus, inventia celor de la Frauenhofer Institute aduce o contributie semnificativa pentru dispozitivele de comunicare portabile. Pentru simplul fapt ca se ataseaza direct pe casca, acestea pot alimenta cu energie regenerabila orice dispozitiv handsfree.

 

Testate pana acum pe castile schiorilor germani, noile celule fotovoltaice vor fi disponibile, de la sfarsitul anului in curs, la un pret de circa 100 de euro.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite