Centralele cu panouri solare din Sahara vor asigura necesarul de energie al planetei

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 02.02.2010   |   
1 comentarii

2010_02_02_Energie din desert9 milioane de kilometri patrati, minime de -10 grade Celsius pe timp de noapte si maxime in aer chiar si de 58 de grade Celsius in luna iulie, cu 70 de grade Celsius temperatura la nivelul solului fac din Sahara cel mai intins desert de pe planeta si totodata una dintre cele mai neprielnice regiuni pentru sustinerea vietii.

 

Fiindca tot vorbim de cifre, iti dezvaluim noi coordonate: potential de 250 gigawati/ora pe kilometru patrat si posibilitatea de a elimina o data pentru totodeauna problemele cu privire la necesarul de energie al planetei. Este vorba despre Desertec, un amplu proiect de instalare, punere in functiune si mentenanta a unor centrale de energie solara in Sahara.

 

Pentru a acoperi 17% din necesarul Europei de electricitate provenita din centralele cu panouri solare, pana in anul 2050, sunt necesari 2.500 de kilometri patrati cu panouri solare in Sahara, la care se adauga 3.500 de kilometri patrati necesari pentru liniile de transmisie HVDC pentru energia obtinuta. Un total de 6.000 de kilometri patrati de desert in nordul Africii, care ar putea duce la transformarea energiei solara in cea mai importanta sursa de energie alternativa, de pe glob.

 

Printre companiile care participa alaturi de Siemens la acest proiect impresionant, se numara Deutsche Bank, E.ON, RWE si MAN Solar Millennium – toate raspunzand deja afirmativ initiativa companiei de asigurari Munich RE. Finantarea pentru un proiect de asemenea anvergura se ridica la aproximativ 400 milioane de euro destinate punerii in functiune a 50 de centrale cu panouri solare si a liniilor de transmisie HVDC pentru a asigura 100 gigawati/ora de energie. Pentru o cat mai optima demonstratie a eficientei proiectului Desertec, aceasta tehnologie va fi cat de curand implementata in Egipt, la o scara mai mica.

Comentarii

Tweets that mention Centralele cu panouri solare din Sahara vor asigura necesarul de energie al planetei « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu, HitechPedia. HitechPedia said: energie solara din Sahara pentru planeta http://bit.ly/cHrGza [...]

7.02.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite