Certificare LEED Platinum pentru o noua cladire verde proiectata de Zaha Hadid

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 16.02.2010   |   
1 comentarii

Zaha Hadid_KAPSARC_micCunoscuta pentru capodopere arhitecturale precum Chanel Mobile Art Pavilion, BMW Central Building din Leipzig (Germania), anexa Ordrupgaard din Copenhaga (Danemarca), Phaeno Science Center din Wolfsburg (Germania) si galeria Rosenthal Center for Contemporary Art din Cincinnati (Ohio, SUA), arhitecta de origine irakiana Zaha Hadid a pregatit deja planul de constructie a uneia dintre cele mai impozante institute de cercetare din lume.

 

King Abdullah Petroleum Studies and Research Center (KAPSARC) va fi construit in Riad (Arabia Saudita), dupa ce planul intocmit de Zaha Hadid Architects va primi aprobarea LEED Platinum – unul dintre cele mai importante sisteme de certificare pentru cladirile verzi, din lume.

 

Noul campus din Riad va gazdui spatii si tehnologii de cercetare si dezvoltare a unor sisteme destinate industriei petroliere, cat mai prietenoase fata de mediul inconjurator. Cladirea a fost conceputa cu o structura in forma de cristal, compusa din cate sase celule modulare, interconectate.

 

Zaha Hadid_KAPSARC_1

 

Proiectul conceput de Zaha Hadid Architects a fost gandit pe principii de durabilitate si impact minim asupra mediului inconjurator. Designul spatiilor interioare permite iluminarea naturala a complexului, precum si o climatizare optima datorita efectelor de lumini si umbre. Necesarul de energie al institutului va fi asigurat de panouri fotovoltaice amplasate pe cladire.

 

Dezvoltat de U.S. Green Building Council (USGBC), sistemul de certificare Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) pentru cladiri verzi acorda un maxim de 69 de puncte proiectelor imobiliare ecologice. Criteriile de notare constau in evaluaera platformelor de constructii, consumul eficient de apa, energie si atmosfera, materiale si alte resurse folosite pentru constructii, calitatea mediului din interiorul cladirii, inovatie si design.

 

Proiectul institutului King Abdullah Petroleum Studies and Research Center realizat de Zaha Hadid Architects cel putin 52 de puncte din cele 69 posibile pentru a primi certificarea LEED Platinum.

 

Zaha Hadid_KAPSARC_2

Comentarii

elena

inca un articol minunat despre un arhitect important care ar trebui sa influenteze cat mai bine arhitectii dar nu nu mai ,la urma urmei oamenii care ar trebui sa cunoasca cat mai bine aceasta categorie de cladiri , cladiri ale viitorului

16.02.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite