Check-in fara batai de cap

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 21.07.2010   |   
0 comentarii

2010_07_21_Parcari inteligenteDe la Piata Unirii pana la Aeroportul International Henri Coanda, autobuzul expres 783 face, in medie, 40 de minute. Cu cat te apropii de weekend, cu atat faci mai mult timp. Cu masina e cam riscant sa pleci pana la aeroport. Cu trenul nu-ti prea vine sa ajungi in Otopeni. Iata cum, fara sa vrei, binemeritata vacanta de vara peste mari si tari are toate sansele sa inceapa cu stangul.

 

Poti evita asfel de situatii, apeland la cateva masuri de bun simt. Cea mai la indemana ar fi sa pleci de acasa cu suficient de multe ore inainte de check-in, astfel incat orice ambuteiaj de pe traseul tau sa poata fi ”acceptat” cu calm si bunavointa. Intr-o buna zi poate ca vom reusi sa ajungem cu masina la aeroport intr-un timp acceptabil. Poate ca vom avea curajul de a ne lasa masina parcata in aeroport, fara a avea grija ei in timpul vacantei.

 

Exemplul ca se poate, este real. Se intampla chiar acum in Doha International Airport (Qatar), unde pasagerii care sosesc la aeroport cu masina nu trebuie decat sa verifice coordonatele locurilor libere afisate pe un panou special si sa parcheze intocmai indicatiilor primite. Fiecare loc de parcare este prevazut cu camere video care inregistreaza numerele de inmatriculare ale masinilor. Practic, la intoarcerea in acest aeroport, nu trebuie decat sa accesezi numarul de inmatriculare al masinii tale si esti indrumat catre locul unde ai parcat-o.

 

Pasagerii care decid sa calatoreasca cu trenul, pot urca intr-o garnitura speciala care porneste din New Delhi si opreste in Doha International Airport. De asemenea, protocoalele de imbarcare in avion sunt efectuate la urcarea in tren, pentru a castiga timp inainte de decolare. Pentru bagaje exista containere speciale care fac parte dintr-un sistem ce permite descarcarea lor din vagoane si imbarcarea in cala aeronavei, separat fata de terminalul de acces pentru pasageri. Simplu si eficient!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite