Chirurgul din Montpellier

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 17.09.2010   |   
0 comentarii

2010_09_17 Artis Zeego in FrantaIn dinamica nebuna a valorilor din zilele noastre, ecuatia multiculturalitatii a dus, in nenumarate cazuri, la rezultate neasteptate. De pilda, in Franta, aceasta ecuatie da cu virgula in cazul rromilor. Italia se apropie de un rezultat similar. In Romania, criza financiara orienteaza termenii aceleiasi ecuatii catre valente socio-profesionale, dand cu virgula in cazul tinerilor medici care si-au facut deja bagajele catre tari unde juramantul lui Hipocrat e sinonim cu garantia unei vieti cu adevarat decente. Una dintre aceste tari este si Franta.

 

Nu degeaba am invocat exemplele unor tari cu puternice influente culturale latine. Indiferent de culorile asumate cu mandrie pe tricolor, fiecare dintre cetatenii acestor natiuni constientizeaza temeinic si actioneaza cu pasiune. Contrar proiectiilor unor distinsi demnitari romani, nu tine de ratiune sa-ti tocesti sapte ani din viata pe bancile facultatii, pentru ca mai apoi sa-ti faci griji in privinta zilei de maine in timp ce salvezi vietile altora.

 

Din fericire pentru medicii romani care lucreaza sau vor ajunge sa lucreze in orasul studentiei lui Francois Rabelais, spitalul Montpellier Centre Hospitalier Universitaire (CHRU) are in prezent cea mai avansata sectie de radiologie din Franta, beneficiind de aportul robotului Artis Zeego in vederea efectuarii procedurilor imagistice asupra pacientilor, inaintea interventiilor chirurgicale.

 

Structura multiaxiala permite lui Artis Zeego sa redea imagini 3D asupra organelor, precum si solutii de cercetare clinica asupra intregului corp al pacientului. Folosind aceste imagini, bratul robotic din salonul de chirurgie hibrid poate chiar sa repete cu succes procedurile chirurgicale asupra pacientului, fara a necesita repozitionari frecvente.

 

In prezent Artis Zeego functioneaza in 26 de unitati clinice din Europa (printre care si Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi), insa cel din Montpellier Centre Hospitalier Universitaire este singurul prevazut cu brat robotic pentru interventii chirurgicale. Intrucat Montpellier este un centru universitar cu renume, Artis Zeego are si un rol didactic, studentii la medicina invatand cu ajutorul acestui dispozitiv tehnici chirurgicale cat mai putin invazive asupra corpului omenesc, cum ar fi cele folosite in tratarea cancerului.

 

2010_09_17 Artis Zeego in Franta_2

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite