cinema inedit

Cinema cu 100 de picioare, in nordul Portugaliei

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 23.11.2012   |   
0 comentarii

Guimaraes este, dupa cum stii, capitala culturala a Europei in acest an. Ceea ce le-a dat autoritatilor locale din acest oras situat in nordul Portugaliei toata libertatea creativa de a redefini atractiile locale, dupa bunul plac si interes ecologic.

 

Una dintre cele mai inedite idei care a atras sute de turisti, consta in ‘Cinematograful cu 100 de picioare’: o mica sala de cinema in care spectatorii stau in picioare, cu capul in sala si cu restul corpului afara, in aer liber.

 

Cu o structura simplista realizata de profesorul Colin Fournier impreuna cu artista Marysia Lewandowska si o echipa de designeri locali, ‘Centipede Cinema’ e facut din otel si doua tipuri de pluta, livrate de Asociatia Portugheza de Pluta, care a propus acest material durabil si ecologic in locul lemnului de stejar, pentru care zeci de paduri sunt decimate de la an la an.

 

Intrarea in cinema se face printr-unul dintre cei 16 cilindri verticali situati in partea inferioara. Daca reusesti sa te strecori pe-acolo, ai parte de o ora de proiectii cu trailere de filme a cate 3 minute fiecare.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite