Colete sortate pe repede inainte, in Bucuresti

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 03.04.2012   |   
0 comentarii

fan courierFAN Courier este prima companie romaneasca de curierat care foloseste o banda automata de sortare a coletelor. Investitia in cele mai noi tehnologii, dar si in cel mai modern centru de logistica din tara se ridica la 18 milioane de euro.

 

Noul sistem a presupus o investitie in jurul a 4 milioane de euro, fiind inovator pe piata romaneasca de profil, si permite sortarea a 9.000 de colete pe ora.

 

„Ne-am dorit foarte mult sa perfectionam modul in care facem curierat si an de an ne-am straduit sa progresam, sa fim nu doar mai mari, ci si mai buni pentru clientii nostri. Am inteles ca oamenii sunt motorul. Am inteles ca investitiile sunt cheia, insa ne lipsea inovatia. Astazi, dupa 13 ani, unul dintre visele noastre de a atinge performanta la cel mai inalt nivel, s-a concretizat. FAN Courier are acum prima si singura linie automata de sortare a coletelor din Romania”, au declarat actionarii FAN Courier.

 

Banda are o lungime de 324 metri iar coletele sunt transportate cu o viteza de 2.5 m/s. Acestea sunt incarcate manual din camion, urmand un traseu predeterminat: cantarire, citirea codului de bare sau recunoasterea vizuala a adresei, sortarea si arondarea pe iesirea corespunzatoare in functie de datele citite. Numarul de colete citite ca urmare a descifrarii de coduri de bare indica o rata estimata de peste 97%, dovedind astfel eficienta extrem de ridicata a solutiei oferite.

 

Livrarea, instalarea, punerea in functiune si service-ul noului sistem de sortare au fost asigurate de furnizorul de solutii Siemens. Intregul sistem functioneaza la un nivel de zgomot extrem de redus, 70dB, echivalentul unui congelator casnic aflat in functiune, asigurandu-se astfel un mediu de lucru ce pune accent pe confortul angajatilor.

 

Odata cu banda de sortare a coletelor, FAN Courier dispune si de un centru de logistica inovator ce se intinde pe un teren cu o suprafata de 30.000 de metri patrati si este situat pe Soseaua de Centura a Bucurestiului. Centrul cuprinde o hala de 6.000 mp cu 80 de porti de descarcare, dintre care 4 pentru trailere mari, un corp administrativ structurat pe patru nivele plus parter, insumand 4.000 mp de birouri, precum si o parcare de 10.000 mp.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite