cargoshell 640x300

Containere pliabile pentru un transport maritim mai putin poluant

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 08.02.2010   |   
0 comentarii

Cu o capacitate totala de 1.500.000 TEU (TEU = unitate pentru masurarea marimii unui container), Terminalul de Containere Constanta Sud este unul dintre cele mai mari de acest tip, din Europa. In traducere libera ar insemna 1.500.000 de containere de dimensiuni standard: 6,1 metri lungine x 2,4 metri latime x 2,6 metri inaltime care pot fi operate pe durata unui an intreg, in Portul Constanta.

 

O astfel de capacitate reprezinta incasari uriase pentru operatorul portuar, insa afecteaza in mod negativ mediul inconjurator, prin emisiile colosale de dioxid de carbon rezultate din manevrarea acestor containere.

 

Cum orice problema are si o solutie, compania olandeza Cargoshell a gasit o rezolvare simpla si eficienta in legatura cu sistemul de transport al containerelor care, dupa descarcarea la destinatie, sunt incarcate goale si trimise catre companiile expeditoare. Solutia Cargoshell consta intr-un model nou de container pliabil pana la ¼ din dimensiuile unui container standard.

 

2010_02_08_Containere 2

 

 Fabricat din materiale compozite, acest nou container se pliaza si se depliaza in doar 30 de secunde. Cantareste cu 25% mai putin decat un container de otel, iar in procesul de productie cantintatea de dioxid de carbon eliberata in aer se rezuma la doar o treime din cea rezultata din fabricarea unui container obisnuit.

 

Singura problema pentru noul container fabricat de Cargoshell consta in pretul de achizitie, echivalent cu de trei ori pretul unui container standard. Investitia poate fi amortizata pe termen lung, intrucat operarea acestui nou model de container poate permite incarcarea de produse mai voluminoase, precum si o mai buna fluidizare a manevrelor portuare din transportul naval.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite