Cordoane forestiere pentru un aer mai curat!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 04.12.2009   |   
0 comentarii

2009_12_04_Mediul_inconjurator_Cordoane_forestiere_pentru_un_aer_mai_curatVara este prea cald. Iarna este prea friguroasa. Strazile sunt prea aglomerate. Indiferent de sezon, orasul este prea poluat. Iata patru dintre coordonatele negative care ‘dicteaza’ standardele unei zile obisnuite in Bucuresti.

 

Pentru bucuresteanul obisnuit, dioxidul de carbon din zonele industriale, noxele eliberate de masini si armatele de Mitici gata sa-ti polueze fiecare weekend cu arsurile gatite ad-hoc in fata blocului, pe gratare improvizate, fac parte dintr-un peisaj urban care nu mai poate suporta si alte nuante de specific romanesc.

 

In privinta calitatii aerului, Indexul Verde al Oraselor din Europa pozitioneaza Bucuresti pe locul 27 din 30. Motivele? Prezenta in aer a unor cantitati ridicate de dioxid de nitrogen, dioxid de sulf si particule de materie. Sursele de poluare predominante sunt fabricile, sistemul de trafic rutier si ramurile industriale dezvoltate in Capitala.

 

Desi in Bucuresti, nivelul de poluare a aerului trebuie redus substantial pana anul viitor, numarul solutiilor implementate in acest sens este foarte mic.

 

Principala sursa de poluare in Bucuresti e reprezentata de traficul congestionat pe aproape toata durata zilei.

 

Una dintre masurile adoptate deja de Primaria Generala a Capitalei, consta in implementarea unui proiect al Ministerului Agriculturii, ce vizeaza plantarea de copaci de jur-imprejurul Bucurestiului, pe o perioada de sase ani, facilitand astfel crearea unei cordon forestier in vederea imbunatatirii calitatii aerului.

 

Un alt proiect desfasurat de edili consta in evaluari exacte ale nivelului de poluare a aerului, astfel devenind accesibile informatii cu privire la starea de sanatate a populatiei, pentru o cat mai optima corelare a masurilor adoptate de autoritati.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite