Cum ar putea arata o casa eco-friendly de vacanta in Delta Dunarii

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 09.03.2011   |   
0 comentarii

casa eco Delta DunariiDaca criza financiara a trecut cu bine peste conturile tale si iti doresti o casa de vacanta, sa zicem, undeva prin Delta Dunarii, acum ai posibilitatea sa o si ridici. Bineinteles, in spirit eco-friendly. Un grup de tineri arhitecti specializati in design interior au realizat pentru casa de design Square2Design un model de casa ecologica special dedicata celei mai mari rezervatii naturale din Romania.

 

Conceptul propus de arhitectii bucuresteni are parter plus un etaj, un livingroom, un dormitor, bucatarie si o baie. Conform planului, toate materialele utilizate in constructia acestei case sunt biodegradabile.

 

Pentru o mai buna izolatie impotriva intemperiilor, acoperisul a fost realizat cu insertii de stuf, iar pe unul dintre peretii laterali a fost propusa o gradina verticala. Piesa de rezistenta e reprezentata de micro-sera indoor, care asigura necesarul de oxigen in interiorul casei, pe toata durata anului.

 

Arhitectii n-au neglijat nici solutiile energetice dedicate unui asemenea proiect. In cazul de fata, vorbim despre un sistem  solar cu sapte panouri fotovoltaice.

 

Una peste alta, ideea lor este salutabila. Insa ridica si o problema: daca va exista o cerere consistent din partea publicului, aglomerarea Deltei Dunarii cu proiecte imobiliare ar putea afecta in mod dramatic biosfera si asa subreda din acest spatiu geografic. In plus, un aflux mare de turisti inseamna si un volum de deseuri pentru care inca nu exista o solutie civilizata de colectare si reciclare.

 

Delta Dunarii 2

 

Delta Dunarii 3

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite