poza1

Cum arata scleroza multipla, vazuta prin rezonanta magnetica de 7 Tesla

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.04.2012   |   
0 comentarii

In prezent scleroza multipla este una dintre cele mai frecvente boli neurologice intalnite la tineri, reprezentand deseori invaliditate la oamenii cu varste cuprinse intre 15 si 45 de ani. Cercetarile arata ca afectiunea e mai des intalnita la femei decat la barbati, parte fiindca sunt mai expuse la procese imune si inflamatorii, dar si din motive hormonale.

Specialistii de la Clinica de Cercetare NeuroCure din incinta Charite Medical University din Berlin au studiat cu un dispozitiv de imagistica prin rezonanta magnetica Siemens Magnetom cu camp magnetic de 7 Tesla cazurile de scleroza multiple la 34 de pacienti. De fapt, 14 dintre ei sunt oameni sanatosi, iar ceilalti 11 sunt persoane cu varsta medie de 42 de ani care au scleroza multipla de peste trei ani.

Medicii au vrut sa vada prin acest proiect numarul placilor formate pe creierul uman, care semnaleaza scleroza multipla. Astfel, la rezonanta magnetica de 7 Tesla au descoperit nu mai putin de 728 de leziuni, comparativ cu numai 399 de leziuni gasite cu un aparat de rezonanta magnetica de numai 1,5 Tesla.

In imaginile rezultate aceste placi arata sub forma unor materii de culoare alba si gri, tehnologia imagistica aratand structuri distruse in fiecare leziune descoperita.

E bine sa stii ca scleroza multipla afecteaza sistemul nervos central, atacand cu precadere creierul, maduva spinarii si nervii optici. Boala se manifesta prin deteriorarea vederii – cei afectati vad dublu sau in ceata, pierderea echilibrului si a concentrarii, rezistenta redusa la efort, dificultati in vorbire si in coordonarea miscarilor.

Asa ca daca ai simtit pana acum aceste efecte, mergi la un centru de diagnostic si fa-ti analizele corespunzatoare. Iti este mai benefic sa stii din timp si sa previi inrautatirea bolii, decat sa o tratezi atunci cand e prea tarziu.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite