Cum este economisit curentul electric intr-o otelarie

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.10.2011   |   
0 comentarii

otel 2Stiai ca pentru a produce o tona de otel sunt necesari cam 20 de gigajouli de energie? Sau 5.600 KWh. Sau cam cat curent ar consuma o locuinta obisnuita, in decurs de 18 luni. O uzina mare produce nu doar una, ci pana la cinci milioane de tone de otel pe an. Ceea ce urca factura la electricitate undeva la nivelul a sapte milioane de locuinte, anual.

 

Acum fa un simplu calcul matematic si vezi cam cat inseamna o economie de 1% a energiei electrice, pentru o asemenea uzina.

 

Simetal Energy Management System este exact programul care ii ajuta pe managerii din industria grea sa monitorizeze cu exactitate consumul de energie si, bineinteles, sa economiseasca eficient.

 

Un alt avantaj major consta in interfata modulara a programului, care permite unitati de masura, o platforma de control, analiza si prognoza specifice unui asemenea mediu de lucru.

 

In alta ordine de idei, de la livrarea si pre-productia materialelor pana la otelul lichid si procesele ulterioare, fiecare etapa din fabricarea otelului e atent controlata in privinta consumului energetic. Suplimentar, Simetal Energy Management System propune operatii industriale cu consum minim de electricitate.

 

Citeste si:

 

Descopera cum putem verifica temperatura de topire a otelului, fara sa ne ‘ardem’

 

Costuri reduse de producere a otelului, prin metode ecologice

 

Otelul reciclat: consum mai mic de energie si un mediu mai curat

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite