poza1

Cum functioneaza cel mai avansat simulator de evacuare in caz de urgenta, din prezent

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 18.10.2012   |   
0 comentarii

Exercitiile de evacuare in caz de urgenta sunt de cele mai multe ori un prilej bun pentru angajatii dintr-o cladire de birouri sa iasa afara si sa mai stea la taclale. In cazurile reale de forta majora, insa, evacuarea unui grup foarte mare de oameni dintr-o cladire devine o operatiune dificila.

Imagineaza-ti ca mii de oameni incearca sa iasa afara cat mai repede dintr-un stadion sau dintr-o statie de tren. Caile de acces se blocheaza imediat, iar grupurile de oameni se deplaseaza foarte incet din cauza aglomeratiei. Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care specialistii de la Siemens Corporate Technology si Siemens Building Technologies au dezvoltat un software care simuleaza evacuarile de urgenta a mii de oameni, din edificiile mari.

Modul de functionare a softului este unul matematic si a fost dezvoltat pornind de la particulele incarcate electric, a caror dinamica se aseamana mult cu cea a oamenilor, in spatiile aglomerate. Fiecare om se deplaseaza alaturi de grupuri care-i sunt familiare si are o viteza proprie, care se schimba permanent in functie de conditiile din jurul sau.

Simulatorul de evacuare a cladirilor ii ajuta pe politisti, pompieri, precum si alte unitati implicate in actiuni de salvare sa coordoneze mai usor situatiile de urgenta. Totodata, acelasi software e util pentru arhitecti, ajutandu-i sa proiecteze scarile, coloanele si trecerile de cale ferata astfel incat, in caz de calamitate, sa fluidizeze un trafic foarte mare de persoane.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite