firesafety

Cum functioneaza cel mai nou sistem de protectie wireless anti-incendiu

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 20.11.2012   |   
0 comentarii

In mod normal nu poti sa fumezi la birou. Nici macar tigari electronice. Nu poti sa gatesti. Si in general, nu poti sa faci fum. In caz contrar, aburul sau fumul de care esti responsabil declanseaza sistemul anti-incendiu de pe etaj si iti pui toti colegii in cap.

Chiar daca in continuare tot nu poti sa fumezi la birou, afla ca au fost inventati senzorii anti-incendiu care nu pot fi pacaliti cu fumul sau cu aburii tai. Ori e incendiu pe bune si isi fac datoria, ori e doar un fum si nu se intampla nimic.

Denumiti The Swig (de la Siemens Wireless Next Generation), acesti senzori insensibili la alarme false imbina tehnologia ASA (Advanced Signal Analyses) cu un sistem de comunicatii wireless care face diferenta dintre un incendiu real si fumul de tigara.

Intregul sistem dezvoltat de Siemens se bazeaza pe o solutie care actioneaza asemenea unei plase informatice: fiecare senzor comunica permanent cu cele invecinate, asigurandu-se ca exista in permanenta doua cai de transmitere a datelor. In plus, datorita faptului ca fiecare dispozitiv opereaza in baza a doua frecvente, reteaua se poate reactiva singura, prin schimbarea automata a canalelor sau prin trimiterea unei alarme catre un centru anti-incendiu, prin senzorii neafectati de flacari.

In plus, sistemul are preinstalata o librarie digitala cu mii de teste facute asupra tuturor tipurilor de incendii, astfel incat sa interpreteze in timp real semnalele primite si sa ajusteze dinamic parametrii de functionare, in functie de mediul din acel perimetru.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite