Cum functioneaza o centrala virtuala

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 27.04.2012   |   
0 comentarii

centrala virtualaCand dai drumul la apa calda si-ti curge o apa rece ca gheata, cand platesti prea mult pentru cat consumi, iar furnizorul de energie iti pune pe factura si pierderile din retea, devine curios unde se duc banii pe care ii platesti cu constiinciozitate luna de luna.

 

 

Cum vremea calda bate la usa, companiile energetice din tara ar putea lua exemplul furnizorilor de agent termic si electricitate din Munchen, care au pus in functiune, de curand, prima centrala virtuala din Europa.

 

 

 

Cu alte cuvinte, sase generatoare, cinci centrale hidroelectrice si una eoliana sunt operate de o singura centrala, in loc sa fie gestionate separat. Primul avantaj tine de capacitatea centralei virtuale astfel organizate: un total de 20 de megawati de energie care pot fi distribuiti oriunde si oricand in Munchen. Al doilea avantaj consta in grila energetica locala, mai usor accesibila decat cea nationala si care permite accesul mai multor producatori de energie pe piata, intr-o maniera transparenta.

 

 

Un alt avantaj si, poate, cel mai important, consta in faptul ca aceasta centrala virtuala, precum si cea pusa in functiune de compania germana RWE, ambele asamblate de catre specialistii in sisteme energetice automate de la Siemens, sunt potrivite pentru producatorii de energie verde care vor sa-si valorifice marfa.

 

 

Iata cum functioneaza: este vorba despre un sistem de management al energiei prin care informatiile tehnologice ajung intr-o retea. Sistemul gestioneaza energia generata de mai multi producatori descentralizati astfel incat aceasta sa ajunga mai repede catre consumatori, circuitul energetic devenind astfel mai mic si mai usor de controlat.

 

 

Practic, tu ca si consumator esti in castig pentru ca platesti exact atata energie cat consumi. Totodata, producatorul energiei pe care o consumi iese si el in castig pentru ca isi primeste veniturile mai repede decat prin sistemul energetic national si astfel isi poate eficientiza mai bine productia.

 

 

Solutia oferita de Siemens apare ca o consecinta fericita a Actului de Energie Regenerabila abrogat de legislativul german in luna ianuarie. Acest document ii incurajeaza pe operatorii energetic sa vanda electricitate din centralele virtuale, direct pe marile piete de energie cum este European Energy Exchange din Leipzig.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite