Cum incarci wireless bateriile unui Nissan Leaf

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 05.12.2011   |   
0 comentarii

wireless leaf 1Cu toate ca masinile electrice abia au inceput sa-si faca aparitia prin orasele europene, producatorii auto se pregatesc intens pentru noile generatii de baterii Li-Ion si sisteme de incarcare. Altfel spus, pregateste-te sa iti alimentezi viitorul autoturism, wireless.

 

Primii care incearca wireless-ul cu degetul sunt tehnicienii de la Nissan. Acestia testeaza de zor primul sistem de incarcare wireless pentru compacta electrica Leaf.

 

 

Iata cum functioneaza! Sub puntea lui Nissan Leaf a fost montat un receptor care, pozitionat deasupra unui transmitator electric, alimenteaza bateria din dotarea masinii cu ajutorul unui camp electromagnetic.

 

Deocamdata, viteza de incarcare a bateriei oscileaza intre 3 si 6 kilowati pe secunda, ceea ce, din punctul de vedere al tehnicienilor niponi, s-ar traduce printr-o eficienta de 90%. Daca verificarile ulterioare decurg la fel de bine, sistemul de incarcare wireless al lui Nissan Leaf prin campuri electromagnetice ar putea fi disponibil pentru publicul larg din 2013.

 

wireless leaf_2

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite