Cum protejeaza Nike mediul inconjurator?

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 19.01.2011   |   
1 comentarii

2011_01_19 Nike_1Cand spui Nike, te gandesti la Ronaldinho. Te gandesti la contractele grase incasate de Roger Federer si Rafael Nadal pentru a purta echipamentele sportive cu virgula la vedere atat pe terenul de tenis, cat si in afara lui. Te gandesti la scandalurile in care au fost implicati Ronaldo, Tiger Woods si protestele alimentate de ignoranta reprezentantilor acestui brand fata de copiii din Thailanda si China care pun sireturile pe pantofii sport nou fabricati.

 

Dupa o lunga perioada in care si-a promovat imaginea cu vedete ale sportului mondial si, implicit, bugetele de milioane de dolari aferente, Nike incepe 2011 intr-o nota suspect de sensibila comparativ cu mondenitatea prioritatilor de imagine contractate in trecut. Este vorba despre o campanie agresiva prin care brandul american cauta sa capteze atentia publicului asupra protectiei mediului inconjurator, precum si un ciclu nou de viata al produselor fabricate.

 

In linii generale si imagini spectaculoase, Nike a insirat noua lista de prioritati eco-friendly pe site-ul http://nikebetterworld.com/. Practic, Nike a trecut la fabricarea de pantofi sport din deseuri atent selectate si reciclate. Ambaleaza tricouri in sticle de plastic reciclate – anuntate pe site in numar de 13 milioane, pana in prezent. Si, odata cu inceperea lui 2011, cutiile in care pantofii sport Nike vor fi comercializati in toata lumea, sunt fabricate din materiale mai durabile si totodata mai usoare. Totusi, cu 23% mai putine materiale decat in anii precedenti ceea ce, conform cifrelor declarate de producator, inseamna salvarea a 230.000 de copaci anual.

 

2011_01_19 Nike_2

 

Personal mi-a atras atentia inca un demers implementat de brandul american. Daca ai o fabrica de pantofi sport si stai cam prost la capitolul tehnologie si cauciuc ecologic, poti suna la baietii de la Nike. Ei iti pot licentia patentele pentru incaltamintea sportiva pe care o produci si iti livreaza chiar si cauciucul pentru talpile pantofilor. Totul, in numele reciclarii si al recalibrarii proceselor tehnologice.

 

Totodata, Nike s-a angajat si in repararea a 25 de terenuri de baschet din New York City. Pentru publicul non-american, aceasta directie pare una decenta, desi deloc esentiala. Pentru noi, care am asistat la construirea de sali de sport din fonduri europene in localitati de care n-am auzit decat rareori, asta da contur unei campanii facute de ochii lumii. Toate ca toate, insa daca si alti producatori importanti de echipament sportiv ar lua exemplul brandului cu virgula, de peste ocean, poate ca in acest nou 2011 am incepe sa traim intr-o lume altfel. Un pic mai buna.

 

2011_01_19 Nike_3

Comentarii

despre 2012

[...] 1l), Spirt solid, Fașă de tifon (pentru bandajare răni sau fixare atele) Un blog post grozav: http://www.hitechpedia.ro/cum-protejeaza-nike-mediul-inconjurator/2055.html Tags: echipament pentru supravietuire, echipament supravietuire, pregatire 2012, supravietuire [...]

13.04.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite