Cum putem preintampina un accident vascular cerebral?

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.07.2010   |   
0 comentarii

Blutfluss überprüfen bei Schlaganfall-Behandlung / Monitoring BlAccidentul vascular cerebral este o afectiune extrem de grava care ne poate leza pe fiecare. E important sa iei in considerare fiecare semnal specific si sa iti faci analizele la timp. Nu conteaza ca ti s-a ridicat tensiunea de la ratarile Olandei in finala de Cupa Mondiala cu Spania. Nu conteaza ca deja celebra caracatita Paul a calmat spiritele atator microbisti din intreaga lume, in loc sa fie fripta cu bun gust si traditie culinara spaniola. Conteaza cum stii sa te feresti de micile placeri ale vietii care pot deveni marile amenintari ale sanatatii tale.

 

Printre factorii de risc care duc la aparitia unui accident vascular cerebral, se numara hipertensiunea, diabetul zaharat, nivelul crescut de colesterol din sange, folosirea de droguri, fumatul, lipsa activitatii fizice, obezitatea, consumul de alcool in exces si, cu precadere in cazul femeilor fumatoare, folosirea de medicamente precum anticonceptionalele orale.

 

Stii ca ai suferit un accident vascular cerebral daca simti stari de ameteala sau paralizia spontana a unei parti a corpului, stari de confuzie sau tulburari de vedere, ori de intelegere a celor din jurul tau, dureri de cap, tulburari locomotorii sau pierderea echilibrului. Merita retinut faptul ca accidentul vascular cerebral nu se intampla o data si gata. Poate fi un accident de scurta durata sau se poate intinde pe o perioada mai lunga de timp. Este necesar sa ai grija de sanatatea ta pentru a evita astfel de experiente nedorite. Mai ales ca exista un mare risc ca tesuturile afectate de lipsa irigarii cu sange corespunzatoare, sa nu isi mai revina niciodata.

 

Daca inainte depistarea iminentei unui accident vascular cerebral era posibila fie cu ajutorul tomografiei computerizate, fie cu ajutorul tomografiei prin rezonanta magnetica, acum aceste doua procedee pot fi imbinate cu succes. Rezultatul? Timpi mai buni in efectuarea unui diagnostic, precum si prescrierea rapida a tratamentului adecvat.

 

Cu ajutorul unui software medical precum Neuro PBV IR si a algoritmilor folositi de programatorii Siemens Healthcare, in ziua de astazi generarea unor imagini complete asupra creierului si a fluxului sanguin din cutia craniana, este posibila in mai putin de 40 de secunde!

 

Asta nu e tot! Dezvoltat din aplicatia syngo DynaCT, Neuro PBV IR are capacitati de monitorizare asupra fluxului sanguin care ii permit chiar si localizarea si urmarirea evolutiei unor posibile tumori in interiorul cutiei craniene, facand astfel posibile tratamente complexe intr-un timp foarte scurt.

 

Faptul ca programatorii medicali au dezvoltat o asemenea suita de solutii medicale nu inseamna pentru tine sa te culci pe o ureche! Neuro PBV IR detecteaza un accident vascular cerebral in timp util acordarii tratamentului potrivit. Insa tot de tine depinde sa fii responsabil cu tine insuti si mai ales sa ai grija de sanatatea ta!

 

Blutfluss überprüfen bei Schlaganfall-Behandlung / Monitoring Bl

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite