Cum sa ‘fabrici’ electricitate fara sa faci nimic

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 08.03.2010   |   
1 comentarii

2010_03_08_EmpowerEnergie regenerabila. Iata o expresie pe care o citim tot mai des online si o auzim frecvent la televizor. Tehnologia a avansat  atat de mult incat energia poate fi produsa din forta vantului, intensitatea luminii solare, forta valurilor si chiar copierea procesului de fotosinteza dezvoltat de plante.

 

In ziua de azi chiar si noi putem produce electricitate. Mergi cu bicicleta, dezvolti energie kinetica. Energia kinetica este preluata de un transformator care o converteste in energie electrica. Simplu, nu? Dar daca suntem atat de ‘productivi’, am putea dezvolta energie electrica fara a ne deplasa? Designerul american Ryan Klinger s-a ambitionat sa ne arate ca este posibil. Tot ce avem nevoie este o bancheta, un transformator si o idee geniala.

 

 

Iata cum functioneaza. Sa zicem ca te asezi pe bancheta-prototip. Crezi ca poti sa stai pe loc? In niciun caz! In scurt timp vei incepe sa-ti schimbi tot mai des pozitia pe bancheta. Sau incepi sa te balansezi pe ea. Deci te misti! Toata energia kinetica pe care o dezvolti in acest fel este ‘recoltata’ si transformata de Empower (bancheta creata de Ryan Klinger) in curent electric.

 

Dupa ce te-ai saturat de asteptat si balans pe bancheta inteligenta, ai putea sa-ti deschizi laptopul sau sa navighezi prin meniul telefonului tau mobil. Fii fara grija! N-ai sa ramai cu bateria descarcata. Empower este deja gata sa-ti alimenteze dispozitivul electronic cu energia dezvoltata chiar de tine, printr-un port USB.

 

2010_03_08_Empower_2

Comentarii

Paul

Energie cinetica, nu kinetica!

1.03.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite