Fishfrom

Cum sa cresti somoni cu energie regenerabila

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 17.12.2012   |   
0 comentarii

La noi, in Romania, cea mai buna pasare e porcul. La ei, in Marea Britanie, cea mai buna carne e cea de somon. Un peste atat de cautat de restaurantele si supermarketurile englezesti, incat in ultimii ani populatiile de somoni au fost complet decimate.

 

Insa pentru britanicii cu gusturi fine exista, totusi, o speranta. Se cheama Fishfrom si este o companie care pregateste o crescatorie eco-friendly de somoni pe coasta de vest a Scotiei, la Tayinloan. Ideea este ca, prin aceasta crescatorie, somonul sa fie scos din mare si crescut doar intr-un spatiu special amenajat pe uscat, iar pescuitul excesiv sa fie astfel stopat.

 

Crescatoria va fi alimentata cu energie electrica provenita de la mai multe panouri fotovoltaice special instalate, in vreme ce apa va fi permanent improspatata prin intermediul unui sistem de pompare pus in functiune tot de energia regenerabila produsa acolo.

 

Astfel, Fishfrom urmareste sa creasca productia de peste la 800.000 de somoni pe an, pe care sa-i vanda retailerilor britanici Marks and Spencer, Waitrose, Youngs Seafood si in Franta, in retelele de hipermarketuri Carrefour si Auchan.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite