Cum sa economisesti energie pe o nava de croaziera

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 03.01.2011   |   
0 comentarii

Luxus beim Energiesparen - Mehr Energieeffizienz schont die UmweVacanta de iarna merita traita la cote maxime. Traditii romanesti si vin fiert undeva pe langa Bran, o repriza de schi cu prietenii in Austria si, pentru cei care au avut un an exceptional in 2010, poate o croaziera exotica prin cele mai insorite locuri de pe glob, acum, in ianuarie. Ceea ce nu stiai e ca o buna parte din costul sejurului tau la bordul unei nave de lux, se duce pe motorina, energia pe care o consumi si, in general, toate costurile de intretinere ale exoticului hotel plutitor de cinci stele.

 

Bun venit in 2011, anul in care navele de croaziera mari de peste 42.000 de tone pot fi si economice, in ciuda necesarului urias de energie pentru buna lor functionare. Secretul consta intr-o suita de noi sisteme tehnologice, special concepute de Siemens pentru navele de foarte mare tonaj.

 

Daca esti innebunit dupa masinile sport, probabil ai auzit de Launch Control implementat de Ferrari pe modelul 458 Italia. La a doua selectare a programului Launch Control, bolidul deja stie stilul tau de condus, cata putere ai nevoie, precum si conditiile de drum pe care ruleaza, astfel incat motorul dezvolta exact puterea de care ai nevoie, iar masina sprinteaza mai rapid decat prima data.

 

La fel se intampla si cu tehnologia dezvoltata de Siemens pentru navele de croaziera, recent implementata de compania germana AIDA Cruises. Astfel, noul ”sistem nervos” determina in avans procesele operationale ale vaporului, livrand exact atata energie cat este necesara pentru completarea manevrelor. In plus, nava ”invata” automat toate aceste procese, pentru ca necesarul de energie consumata sa fie mai mic.

 

Aceeasi solutie este valabila si pentru navele comerciale, unde consumul de energie si combustibil necesar pentru manevrele portuare si operatiunile de incarcare-descarcare poate fi tinut sub control. Operatorul naval realizeaza economii substantiale si, in ciuda tonajului ridicat al vapoarelor pe care le are in exploatare, aduce un aport semnificativ la protectia mediului inconjurator.

 

Luxus beim Energiesparen - Die Energieeffizienz der schwimmenden

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite