Cum sa fabrici beton, prin asimilarea dioxidului de carbon din aer

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 23.02.2011   |   
1 comentarii

NovacemCe nu face omul pentru vila lui cu o curte spatioasa si piscina, dupa buget! Ce mai conteaza daca e in Baneasa, Pipera sau Domnesti? Vila sa fie, iar familia – fericita. Tragi din greu pentru banii necesari constructiei, apoi iti macini nervii cu avize, muncitori, materiale si decoratii interioare pret de inca niste anisori, iar apoi, daca toate lucrurile sunt in ordine, te muti la casa noua. Dar cu amprenta de dioxid de carbon cum stai?

 

O companie americana care se cheama Novacem a lansat anul acesta un produs interesant din perspectiva unui inginer in constructii si totodata benefic pentru toti cei preocupati de mediul inconjurator. Produsul cu pricina este un ciment care, in loc de carbonati de calciu, asimileaza dioxid de carbon pentru formarea betonului.

 

Problema este ca, din Portland pana la Bucuresti (sau oriunde in Romania), importul acestui material de constructii hibrid s-ar putea dovedi costisitor atat din punct de vedere financiar, cat si ca timp. Insa, chiar daca Novacem nu a oferit pana in prezent un pret de vanzare, in principiu o astfel de investitie ar putea fi amortizata pe termen lung.

 

Potrivit oficialilor de la Novacem, 5% din emisiile de dioxid de carbon la nivel mondial sunt eliberate in aer de industria constructiilor. In aceste conditii, aceleasi statistici arata ca pana in 2020 cererea de ciment la nivel global ar putea creste cu 50% fata de 2011.

 

Revenind cu picioarele pe pamantul intravilan, constructia de imobile folosind materiale eco-friendly poate aduce o valoare adaugata antreprenorilor, dar si constructorilor particulari, care vizeaza autonomia energetica a proiectelor construite, precum si impactul lor fata de mediul incojurator.

Comentarii

Casele cu panouri solare pe acoperis se vand mai repede | Light of style

[...] Cum sa fabrici beton, prin asimilarea dioxidului de carbon din aer [...]

17.03.2013

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite