Cum sa faci un full pentru o masina electrica, in fix o ora

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 13.04.2011   |   
0 comentarii

Siemens-Ladesäule CP700A / Siemens charging point CP700AIn principiu, orice minune dureaza trei zile. In cazul masinilor electrice mai vechi dureaza pana la 200 km. In cazul modelelor mai nou, poate dura si 600 km. Sau chiar un pic mai mult daca mergi cu viteza moderata si nu dai drumul la muzica sau la aerul conditionat.

 

Reincarcarea bateriilor este o aventura separata. Pentru o alimentare rapida, ultimele descoperiri in domeniu iti rezerva un timp uluitor de… vreo patru ore. Pentru un full stai cam o zi. Bineinteles, in cazul fericit in care gasesti totusi o statie de alimentare pentru masini electrice. Sau daca te afli in Germania, unde, din acest an, poti face full-ul unei masini electrice intr-o ora.

 

Cauza, efectul si minunea tehnologica implicita se numeste Charge CP700A si este un nou model de statie de alimentare auto care, pe langa faptul ca are atasata o priza in locul obisnuitei pompe, comunica direct cu masina ta.

 

‘Dialogul’ tehnologic are loc in felul urmator: fixezi priza la masina, iar statia detecteaza fluxul optim de transfer al curentului electric catre bateria autoturismului tau. La un output de 22 de kilowati, incarcarea rapida are loc, asa cum spuneam si mai devreme, in fix o ora. Pe ceas! Record la fel de valabil chiar si in cazul in care bateria masinii nu este complet descarcata.

 

In plus fata de cele deja mentionate, afla ca noua statie fabricat de tehnicienii de la Siemens Energy avertizeaza utilizatorii prin semnale luminoase daca este sau nu in functiune. Mai departe, doritorii trebuie sa achite contravaloarea combustibilului prin carduri speciale si abia ulterior pot da unda verde aparatului sa alimenteze bateria masinii.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite