poza1

Cum sa obtii fertilizatori si biocombustibil din procesarea namolului din statiile de epurare

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 30.08.2012   |   
0 comentarii

Namolul rezultat de pe urma epurarii apelor uzate poate fi utilizat ca fertilizator, poate fi aruncat la centrele ecologice de colectare a deseurilor sau poate fi incinerat, fara a dauna mediului inconjurator. Pentru aceasta e necesar ca reziduurile sa fie tratate cu ajutorul noii tehnologii de uscare biologica mecanica dezvoltata de Siemens si implementata la o statie de epurare din orasul chinezesc Shenyang.

Tehnologia va fi implementata complet in aceasta toamna, fabrica putand astfel sa usuce pana la 1.000 de tone de namol rezultat din procesul de epurare a apei. Inainte de aceasta etapa, intregul mecanism a fost testat timp de sase luni, la temperature de -10 grade Celsius, in statul american New Hampshire.

Iata in ce consta procedeul: dupa ce namolul este presat, rezultand o masa solida in proportie de 20%, intreaga masa reziduala e apoi incalzita cu ajutorul microbilor dinauntru, care descompun nutrientii generand caldura, in cadrul acestui proces biologic. Singura interventie din exterior consta in energia necesara aerarii si amestecarii namolului, pentru a facilita descompunerea, intr-un mediu controlat.

Astfel, specialistii pot obtine o masa reziduala solida de pana la 65% in 22 de zile, care ulterior poate fi folosita atat ca fertilizator, cat si sub forma de biocombustibil.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite