Cum sa storci cu 5% mai multa energie de la soare

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 04.11.2010   |   
1 comentarii

Solar power from the desert / Sonnenenergie aus der WüsteDaca te-ai gandit vreodata sa iti iei panouri solare de la Bricostore, mai bine te lasi pagubas. Costa mult si nu merita cheltuiala. Mai bine iti chemi vecinii de pe strada la un pahar de vorba, va puneti de acord si investiti cu totii in viitorul energetic, ecologic si autonom de pe strada ta. Pe tine te costa mai putin si avantajele pot fi mai mari. Inca o veste buna: Siemens a imbunatatit tuburile receptoare din panourile fotovoltaice. Upgrade-ul e disponibil pentru investitori mai cu dare de mana decat tine si vecinii tai la un loc. Mai bine spus, pentru cei care investesc in unitati electrice de la 50 MW in sus.

 

Avantajul folosirii noile panouri UVAC 2010 consta intr-o eficienta mai mare cu 5% decat in cazul panourilor existente in prezent. Poate ca aceste cinci procente nu iti suna spectaculos. Multiplica panou cu panou, cat pentru o singura centrala de acest fel si ai sa ajungi la o imbunatatire substantiala, apreciata de orice investitor in energie regenerabila, cu scaun la cap.

 

Potrivit unor statistici efectuate de International Energy Agency (IEA), energia produsa de toate sistemele fotovoltaice de pe glob a ajuns la 1 gigawatt, in 2009. Unul dintre motive este ca acele mega-centrale pe care le vom vedea probabil pe Discovery Channel, sunt acum in faza de constructie. De indata ce vor fi date in folosinta, aceste centrale vor produce in total 15 GW. Potrivit aceleiasi surse, electricitatea provenita din energia solara va acoperi 12% din necesarul global de energie electrica, in 2050.

 

Revenind la acoperisurile noastre, noua tehnologie pentru panouri fotovoltaice permit ”absorbtia” energiei solare in pondere de 96% si reducerea pierderilor de caldura cu 9 procente. Sistemul care faciliteaza transferul termic se incalzeste pana la 390 de grade Celsius si continua printr-un tub din otel inoxidabil, acoperit de un cilindru de sticla, izolat termic. Noile componente pot creste capacitatea de productie a unei unitati de 50 MW la 6.500 MWh pe an.

 

Iata si avantajul tau direct: daca tot te-ai hotarat sa te debransezi de la reteaua nationala de electricitate, cu gandul de a dobandi prin resurse proprii independenta ta energetica, a urmasilor tai, precum si a urmasilor urmasilor tai, mai asteapta putin. Chiar daca acum noua tehnologie fotovoltaica e disponibila pentru investitii industriale, in scurt timp va fi adaptata si pentru unitati mai mici, unde diferenta de pret va fi sincronizata, de aceasta data, si cu o diferenta notabila in productivitatea investitiei tale.

Comentarii

marin

Interesant articolul,ar trebui sa se faca o publicitate mai mare pt sistemul de panouri solare,multa lume nu cunoaste avantajele sistemului + pret,ma refer la economia in timp

4.11.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite