Cum sa-ti alimentezi telefonul mobil cu energie provenita din apa

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 20.01.2012   |   
1 comentarii

powertrekkGreu de crezut. Insa smartphone-ul tau chiar poate fi incarcat cu apa. Sau, mai bine spus, energie electrica provenita din apa. Curat, ecologic si fara batai de cap. Secretul consta intr-un dispozitiv fabricat de suedezii de la myFC, care poate fi conectat la orice accesoriu mobil prevazut cu mufa USB sau miniUSB.

 

Iata cum functioneaza PowerTrekk: in interiorul carcasei gri-verzui este montata o pastila cu siliciura de sodiu (NaSi) care, in contact cu apa, degaja hidrogen sub forma unor vapori. Hidrogenul rezultat iti incarca telefonul mobil. Potrivit producatorilor, puterea de alimentare a lui PowerTrekk este echivalenta cu cea a patru baterii de telecomanda.

 

Siliciura de sodiu din interiorul lui PowerTrekk nu este toxica si reactioneaza la fel de bine atat cu apa de la robinet, cat si cu apa de mare. In plus, dupa ce se termina pastila cu substanta chimica, o poti inlocui cu una noua. Cu alte cuvinte, ai posibilitatea sa refolosesti ingeniosul incarcator ori de cate ori vrei.

 

Prezentat initial anul trecut la Mobile World Congress din Barcelona si apoi la CES 2012, PowerTrekk va putea fi cumparat de pe internet abia din luna mai, la preturi cuprinse intre 200 si 250 de dolari. Pentru o pastila suplimentara cu siliciura de sodiu, mai scoti din buzunar inca patru dolari.

Comentarii

Telefon mobil alimentat cu energie din apă | ComputerBlog.ro: stiri online

[...] mobil poate fi acum alimentat și cu energie provenită din apă. Dispozitivul, prezentat de HiTechPedia, se numește PowerTrekk și este realizat de suedezii de la myFC. Se poate conecta la orice telefon [...]

23.01.2012

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite