Cum sa-ti faci analize high-tech in Bucuresti

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 10.12.2009   |   
1 comentarii

2009_11_18_Medicina_viitorului_Cum_sa-ti_faci_analize_high-tech_in_BucurestiVremea rece, amenintarea gripei porcine, aglomeratiile din mijloacele de transport in comun – sunt cateva dintre motivele pentru care e bine sa te intrebi cum stai cu sanatatea.

 

Aceeasi intrebare si pofta-n cui aferenta mi le-am pus si eu, gandindu-ma prin cate clinici trebuie sa colind pentru a-mi face toate analizele. Nu mai vorbesc de bani cheltuiti aiurea si o gramada de timp pierdut!

 

O veche vorba din popor zice ca acolo unde apare o problema, exista si o cale de rezolvare. Solutia mea a venit de la un bun prieten care mi-a recomandat sa ma duc la clinica Gral Medical din Colentina. Mai clar, e pe B-dul Stefan cel Mare 19-21, in incinta Spitalului Colentina.

 

Zis si facut! Pentru a preveni eventuale surprize pe nota de plata, am intrat pe site-ul www.gralmedical.ro pentru a afla tarifele pentru consultatii. Surprinzator, preturile sunt decente. Cel mai mic pret afisat este pentru testele alergologice – 10 lei. In extrema cealalta, pentru 477 de lei ai parte de o endoscopie bronsica cu lavaj bronho-alveolar, cu examen citologic. Totusi, majoritatea tarifelor practicate la Gral Medical sunt cuprinse intre 25 si 150 de lei.

 

Desi consultarea site-ului acestei clinici a avut un binefacator rol asupra grijilor mele, am plecat totusi cu inima indoita. Ba din cauza drumului pe care aveam sa-l parcurg prin labirintul de trasee RATB, ba pentru ca habar n-am cum se da o spaga la doctor, deh… probleme ‘medicale’.

Inarmat cu un munte de rabdare, am ajuns relativ usor la clinica. Si spre surprinderea mea, am fost intampinat chiar frumos de o asistenta care mi-a oferit indrumarile de care aveam nevoie pentru efectuarea analizelor.

 

Ma vad nevoit sa recunosc faptul ca desi nu sunt un client frecvent al institutiilor medicale, am ramas placut impresionat de dotarile tehnice ale acestei clinici.

 

Chiar au instalatii de ultima ora: un aparat Siemens Mammomat 1000 care poate detecta cancerul mamar de mici dimensiuni, precum si orice alta tumoare mamara – benigna sau maligna; un aparat Siemens Somatom Emotion 6 pentru tomografii computerizate si –pont de la asistenta care mi-a facut turul de onoare prin clinica- chiar si un soft (da, tot Siemens) care permite corelarea si interpretarea analizelor medicale pe care le faci.

 

La sfarsit, am incercat si eu ca tot romanul sa ‘compensez’ amabilitatea personalului medical cu niste cultura generala de portofel: un Aurel Vlaicu, un Caragiale sau o poza valoroasa cu Lucian Blaga, dupa caz. N-au vrut sa primeasca. Am insistat. Au refuzat categoric. Am plecat fericit!

Comentarii

10 motive pentru care merita sa-ti faci ecografia mamara cu un Acuson S2000 ABVS « HitechPedia

[...] Cum sa-ti faci analize high-tech in Bucuresti [...]

21.11.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite