Cum sa-ti faci un Pop-Up Park

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 14.01.2011   |   
0 comentarii

2011_01_14 Pop-up ParkCe-ai zice de o plimbare relaxanta prin parc, asa, in miez de iarna? Nu conteaza ca afara bate vantul, verdeata lipseste cu desavarsire, iar aleile pustii sunt cam murdare. Daca tu iti doresti sa vezi verdeata de jur-imprejurul tau, o poti avea. Oficialii unei galerii de arta din New York au creat un concept interesant de parc indoor cu toate minunatiile unei zile insorite de primavara. Sau de vara. Sau de toamna, in functie de cum preferi. Conceptul se cheama Pop-Up Park si, din 8 ianuarie, de cand a fost inaugurat la OpenHouse Gallery, este una dintre cele mai vizitate locatii din metropola americana.

 

Inventivii decoratori care s-au ocupat de transformarea galeriei de arta in Pop-Up parcul pe care il vezi in imaginile alaturate, au pus pe jos iarba artificiala, au tapetat peretii cu fotografii de padure, au amenajat vreo doua-trei izvoare cat sa dea bine la ambient si au montat bancute pentru vizitatori.

 

E adevarat ca nu prea poti face jogging prin pop-up parc si nici sa te zbengui dupa voia inimii nu se cade. In schimb, poti veni cu prietenii sa beti un ceai cald inconjurati de verdeata si atmosfera zen cu triluri mp3 de pasarele si susurul aproape natural al izvoarelor din incinta. Poti veni sa inveti pe iarba indoor. Te poti conecta la internet prin reteaua wi-fi. Si, daca chiar te dai in vant dupa miscare, ai la dispozitie locuri special amenajate pentru bocce si croquet.

 

Exista chiar si spatii destinate copiilor, precum si cursuri de yoga, pentru doritori. Timp liber sa ai, ca in Pop-Up Park sunt destule de facut. Partea cea mai interesanta abia acum vine! Pentru a completa spiritul eco-deconectant, proprietarii galeriei newyorkeze nu percep nicio taxa de acces in Pop-Up Park. In schimb, iti sugereaza o donatie de 15 dolari, deloc mult pentru buzunarul unui iubitor de natura, dornic sa-si clateasca retina cu nuante noi de verde, in contrast urban.

 

Pornind de la aceasta idee, e putin probabil ca primarului Sorin Oprescu sa-i surada ideea de a colora griul Bucurestiului cu verde de Pop-Up Parks. Totusi, unii proprietari de galerii de arta pe unde oricum bate vantul, ar putea atrage public numeros daca ar inverzi Capitala dupa acest inedit concept newyorkez.

 

2011_01_14 Pop-up Park_2

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite