Cum sa transformi o fabrica de sapun intr-un cartier eco-friendly

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 30.03.2012   |   
0 comentarii

bruxellesCu o idee indrazneata si bine pusa la punct, aproape orice platforma industriala poate fi transformata intr-un veritabil complex rezidential. Cel mai recent exemplu din Europa a fost implementat in apropiere de Bruxelles, intr-o fosta fabrica de sapun.

 

 

Practic, intreaga fabrica a fost transformata intr-un complex residential cu 42 de locuinte de la una la sase camere, cu toate dotarile necesare unui trai civilizat fara a dauna in vreun fel mediului inconjurator.

 

 

Pentru asta, incaperile fabricii au fost izolate si recompartimentate doar cu materiale de constructii naturale. Vechile hornuri au fost transformate in sisteme de ventilatie. De asemenea, fiecarei noi locuinte i-a fost anexata cate o constructie cu panouri din lemn si sticla care impiedica patrunderea directa a razelor de soare.

 

 

Planul realizat de specialistii de la MDW Architects este atat de eficient, incat datorita izolatiilor exterioare, 15kW de electricitate pe an sunt suficienti pe fiecare metru patrat, pentru incalzirea camerelor. Si fiindca tot vorbim de energie, curentul electric si apa calda sunt asigurate exclusiv cu ajutorul panourilor fotovoltaice montate pe o suprafata de 60 de metri patrati din acoperis.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite