Date de trafic in timp real, de pe telefonul tau mobil

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 19.01.2010   |   
0 comentarii

2010_01_19_Efectele_globalizarii_Date_de_trafic_in_timp real_de_pe_telefonul_tau_mobilCand iti cumperi pentru prima data o masina, senzatia pe care o simti e comparabila cu o dragoste la prima vedere. Iti descoperi masina pe indelete, inveti sa o manevrezi, te straduiesti sa te obisnuiesti cu momentele cand nu porneste din prima cheie, pe vreme rece si, plin de incredere, te avanti cu ea in trafic. Nu ar trebui sa te mai surprinda faptul ca in Bucuresti traficul este atat de aglomerat, incat pana si cele mai simple planuri ale tale de a ajunge de acasa la o destinatie anume sunt date peste cap.

 

De multe ori nici GPS-ul de pe bord nu face fata numarului de intersectii blocate din centrul Capitalei si iti doresti macar sa stii dinainte, cu maxima acuratete, ce intersectii sa eviti pentru a ajunge la timp acolo unde ti-ai propus.

 

In China, traficul de pe marile artere este monitorizat prin senzori montati pe carosabil, precum si in camerele de supraveghere. De-a lungul timpului, aceasta solutie s-a dovedit a fi foarte eficienta, insa costisitor de implementat. Drept urmare, in metropolele chinezesti va fi implementat un nou sistem aflat acum in faza de dezvoltare. Aceasta noua solutie va fi adaptata de Siemens si China Mobile – cel mai mare operator de telecomunicatii mobile din China – si vizeaza valorificarea informatiilor preluate de la fiecare telefon aflat in trafic.

 

Datele sunt preluate by default de catre operatorul de telefonie chinez, iar avantajul acestei solutii inovatoare vine tocmai din perspectiva obtinerii datelor de trafic in timp real, de la conducatorii auto care pot fi astfel localizati prin telefoanele mobile. Aceste informatii pot fi folosite ulterior de China Mobile pentru a fluidiza traficul prin afisarea catre utilizatorii finali, dar si pentru dezvoltarea de alte servicii, precum extinderea functiilor de navigare de pe telefoanele mobile.

Trafic - Bucuresti 

O astfel de solutie ar putea avea succes si in Bucuresti. Astfel, am sti din timp ce zone ale Capitalei pot fi evitate. Ne-ar putea determina sa lasam masina acasa si sa ne deplasam cu mijloacele de transport in comun. Protejam mediul inconjurator si, in timp, am putea respira un aer mai curat in oras.

 

Sa nu uitam ca Economist Intelligence Unit (EIU) a clasat Bucuresti pe locul 28 din 30, la capitolul Transport, in Indexul Verde al Oraselor din Europa. Transportul public acopera cea mai mare parte a Capitalei si noul parc auto al RATB include autobuze moderne, silentioase si prietenoase fata de mediul inconjurator. Dar chiar si asa, problema transportului in oras inca ar trebui sa ne dea serios de gandit!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite