De azi, toate drumurile duc la Paris!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 30.09.2010   |   
3 comentarii

Mondial-012Peste 100 de premiere auto, 70 de expozanti, 45 de modele noi, 11 noi masini electrice, un singur eveniment: Salonul Auto de la Paris 2010. Adauga un centru de teste EDF pentru masinile electrice, centrul de eco-driving al BNP Paribas Learning, un circuit indoor pentru karturi electrice, un pavilion intreg dedicat resurselor de energie alternativa si ai sa intelegi de ce evenimentul cel mai important al lunii octombrie recomanda capitala Frantei drept una dintre cele mai ravnite destinatii ale momentului.

 

Preocuparea organizatorilor acestui important salon este vadit orientata catre protectia mediului inconjurator si promovarea unui nivel mult mai ridicat de responsabilitate in industria auto nu este intamplatoare! In Indexul Verde al Oraselor din Europa realizat de Economist Intelligence Unit si prezentat de Siemens anul trecut, la COP 15, Paris se afla situat pe locul al saselea in clasamentul celor mai scazute medii ale emisiilor de dioxid de carbon.

 

Una dintre cauzele care sta la baza acestui rezultat exemplar fata de multe orase vizate in acest Index, consta in energia consumata de parizieni, care provine din resurse geotermale si centrale nucleare. De asemenea, administratia pariziana a lansat recent si Plan Climat de Paris – o planificare la zi care vizeaza reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 30% pana in anul 2020.

 

 

Emisii mai putine, prin retelele de car-sharing

 

Pana sa ne minunam la creatiile designerilor auto expuse la Salonul Auto de la Paris, in perioada 2-17 octombrie, hai mai bine sa luam aminte la demersurile intreprinse, ori mijlocite de administratia pariziana. Una dintre primele masuri a fost initiata de Aeroports de Paris (ADP), autoritatea care administreaza toate aeroporturile din capitala Frantei. Concret, a fost lansata o retea de car-sharing, prin care angajatii din aeroporturi au fost invitati sa-si imparta mijloacele de transport cu colegii lor. Teoretic, daca 5% dintre acesti angajati trec la fapte, pot fi eliminate 4.000 de tone de dioxid de carbon, anual. In realitate, ponderea angajatilor care au trecut la actiune a fost mult mai mare, ceea ce a dus la rezultate peste asteptari.

 

Un al doilea demers care, la fel ca si cel din aeroporturi, continua si in prezent, se numeste Paris Rive Gauche. Proiectul vizeaza o zona industriala care, prin solutii de transformare a vechilor constructii in cladiri verzi (green buildings), contribuie la atingerea cat mai rapida a obiectivelor din Plan Climat Paris despre care am vorbit mai devreme.

 

In alta ordine de idei, Salonul Auto de la Paris dovedeste nu doar o aplecare catre exponate ale industriei auto, ci si o platforma de comunicare a unui oras european in care trecerea de la idei romantice la actiuni concrete se face cu bun gust si in pas cu moda celor mai avansate solutii pentru ocrotirea mediului inconjurator.

 

2010_09_30 Toate drumurile duc la Paris2 

 

Comentarii

Tweets that mention De azi, toate drumurile duc la Paris! « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu, HitechPedia. HitechPedia said: De azi, toate drumurile duc la Paris! – http://www.hitechpedia.ro/de-azi-toate-drumurile-duc-la-paris/1777.html [...]

30.09.2010

Twitted by hitechpedia

[...] This post was Twitted by hitechpedia [...]

30.09.2010

Twitted by andrizes

[...] This post was Twitted by andrizes [...]

30.09.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite