23 de motive pentru care merita sa-ti cumperi o masina electrica

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 12.03.2010   |   
1 comentarii

Neue Konzepte fürs Laden von ElektrofahrzeugenDe ce sa-ti cumperi o masina electrica? Pentru ca ai sansa de a fi cu un pas inaintea a peste aproximativ 200.000 de conducatori auto, la fel de grabiti ca tine. Pentru ca pretul benzinei urca incet si sigur. Pentru ca iti poti baga masina in priza chiar din propriul tau garaj. Pentru ca a fi civilizat la volan nu inseamna doar sa nu depasesti aiurea in trafic, sa vorbesti frumos indiferent de cat de tare te grabesti sau sa te targuiesti cu chelnerii din oras pentru un loc de parcare; inseamna sa conduci responsabil.

 

Ai putea sa-ti iei o masina electrica pentru ca nu polueaza fonic. Nici in oras si nici cand pleci in vacanta. Pentru ca nu lasa ulei pe jos. Pentru ca, spre deosebire de altii, tu n-ai sa mai platesti taxa de poluare.

 

Pentru ca te face sa te simti mai evoluat chiar si decat un posesor de Ferrari. Pentru ca te costa mai putin decat daca ti-ai lua un Ferrari. Chiar mai putin decat un Opel. Pentru ca sofatul inteligent creeaza dependenta. Pentru ca pana ai s-o schimbi cu alta masina electrica mai avansata din punct de vedere tehnologic, vei fi salvat deja mii de tone de dioxid de carbon care polueaza atmosfera.

 

Ia-ti o masina electrica pentru ca e mai sprintena in oras decat orice vehicul care merge cu benzina. Sau cu motorina. Pentru ca nu esti singurul care se gandeste la cat de cool ar fi sa conduci o masina electrica. Pentru ca ai sansa sa-ti faci noi prieteni care nu se vor uita la tine in functie de banii pe care ii ai sau nu, ci te vor respecta petru inteligenta si, bineinteles, maturitatea de care dai dovada.

 

Pentru ca Siemens a prezentat anul acesta, la Salonul Auto de la Geneva, un concept Electromobility creat special pentru tine. Pentru ca datorita acestui concept, iti vei putea alimenta cu curent electric masina aproape in orice parcare din oras. Pentru ca iti place verde. Pentru ca, langa masina ta, mega-herghelie de cai putere pe patru roti va parea doar o caruta inutila. Pentru ca prietena ta te va iubi mai pasional. Chiar si sora ei. Pentru ca meriti mai mult!

Comentarii

ionut

E interesant articolul. Am totusi niste nedumeriri privitoare la masinile electrice:
- oare tehnologia de fabricare a acumulatorilor nu este poluanta ?
- litiul este si el limitat, la fel ca si petrolul. vom muta razboiul din Iraq in tari bogate in resurse de litiu?
- sigur ca pare “cool” sa ai masina electrica, dar nu cumva va trebui sa scoatem o groaza de bani din buzunar atunci cand trebuie sa schimbam acumulatorii?
- in Romania eu nu stiu nici o statie de reincarcare a masinilor electrice. Ce facem daca ni se descarca acumulatorii? Ne luam masina electrica doar ca sa ne dam ifose prin Bucuresti? Am fi in aceeasi situatie cu cei care au Ferrari, dar n-au autostrazi pe care s-o conduca.

12.03.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite