De ce sa-ti parchezi masina cu telefonul mobil

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 07.04.2010   |   
1 comentarii

m-parkingDe bine ce sarbatoarea Pastelui s-a incheiat si am revenit cu totii de la munte, de la mare, de la picnicuri la iarba verde si sesiuni prelungite de somn post-pascal, ne-am lovit de inevitabila realitatea traficului din Bucuresti: strazi aglomerate, parcari pline pana la refuz, pietoni haotici si nervi la volan.

 

Hai sa facem un exercitiu de imaginatie si sa punem Viena peste Bucuresti. Carcotasii vor urla: ‘Sacrilegiu!!! Nu poti pune Staatsoper peste Ateneul Roman, Burgtheater peste TNB si nici Naturhistorisches Museum peste Antipa’. Ceea ce-i corect din punct de vedere turistic. Dar cu traficul cum ramane?

 

 

Iata si raspunsul la intrebare: in asemenea conditii de trafic, ti-ar placea mai mult sa-ti rezervi locul de parcare al destinatiilor tale urbane zilnice cu telefonul mobil decat sa dai cu Enescu si Grigorescu in cersetori. Ti-ar placea sa stii in timp util ce locuri de parcare poti sa-ti alegi cand ajungi la destinatie decat sa joci stresanta ruleta urbana ‘de-a parcatul’.

 

Toate aceste facilitati sunt reale si functioneaza cu succes in Viena, unde Siemens ruleaza de peste trei ani un sistem inteligent m-parking. Conform unor statistici ulterioare, 3 din 4 locuitori din capitala Austriei sunt multumiti de ingenioasa solutie, cu o rata de succes de peste 88%.

 

Gestionarea inteligenta a traficului auto aduce o contributie importanta pentru protectia mediului inconjurator: eliminarea consumului inutil de comubustibil diminueaza cantitatea de dioxid de carbon eliberata in aer. Deci un aer mai curat in centrul orasului!

Comentarii

Tweets that mention De ce sa-ti parchezi masina cu telefonul mobil « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: De ce sa-ti parchezi masina cu telefonul mobil – http://www.hitechpedia.ro/de-ce-sa-ti-parchezi-masina-cu-telefonul-mobil/1282.html [...]

7.04.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite