De la Apple Mouse la iMove, in viziunea unui designer roman

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 07.10.2010   |   
0 comentarii

2010_10_07 Apple iMove_1De cateva zile, un nou concept auto pentru Apple face inconjurul blogurilor de tehnologie verde din Europa. Denumit iMove, prototipul reprezinta un potential vehicul electric derivat din liniile de design promovate de brandul american prin produsele electronice lansate, de-a lungul timpului, pe piata.

 

Ideea care a stat la baza conceptului eco-friendly Apple propulsat de motoare electrice consta in crearea unei masini care ar putea intra in productie de serie in anul 2020 si totodata are capacitatea de a depasi standardele de design promovate astazi in industria auto.

 

Inspirat din liniile unui Apple Mouse, iMove poate transporta pana la trei pasageri. Comenzile pot fi actionate printr-un touchscreen display care ocupa toata plansa de bord. Functii? Tot ce te poti astepta de la o masina Apple! Alegi culoarea masinii dintr-un meniu dedicat, in functie de starea ta de spirit. Dai play la muzica ta preferata direct de pe iTunes. Vorbesti cu prietenii tai prin iPhone, bineinteles, inclus in meniul de bord. Intri pe internet, schimbi vitezele, te conectezi cu celelalte masini din trafic si ajungi relaxat la destinatie.

 

Asta nu e tot! Plafonul retractabil este prevazut cu o pelicula fotocromatica al carei rol este de a da un nou aspect micului iMove, de la o zi la alta. Bagajele pot fi depozitate intr-un portbagaj realizat dintr-un material textil si elastic. Peste toate aceste dotari, iMove are si receptori fotovoltaici inlusi in caroserie, transformand energia solara in energie electrica pentru toate gadgeturile si functiile noi ale masinii.

 

Student la design, in Italia

 

Acum e acum! Apple iMove n-a fost creat de Apple. Designerul acestui prototip futurist este un roman pe nume Liviu Tudoran (http://tudoran.carbonmade.com). La cei 20 de ani ai sai, Liviu este student la Institutul European de Design din Torino (Italia) si a mai realizat prototipuri pentru Dacia si Renault. ”Apple iMove este un exercitiu de design. A fost un proiect de examen la facultate, care viza mai multe branduri cunoscute, dar care sa nu aiba produse in industria auto. Prezentarea finala a constat in expunerea mai multor planse lucrate pe hartie, iar rezultatul final cat si animatia le-am realizat digital. M-am inspirat din produsele brandului Apple”, a spus Liviu pentru Hitechpedia.ro.

 

2010_10_07 Apple iMove_2

 

2010_10_07 Apple iMove_3

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite