Descopera aparatul care detecteaza crizele de astm bronsic, cu cateva ore inainte ca acestea sa aiba loc

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 24.01.2011   |   
1 comentarii

Sensor warnt Patienten zeitig vor AsthmaanfallConform celor mai recente rapoarte medicale, pana in mai 2010, numarul persoanelor care sufera de astm bronsic se ridica la aproximativ un milion, in Romania. Aceasta boala, caracterizata prin inflamarea bronsiilor, se manifesta prin crize de sufocare insotite de o serie de simptome specifice: ruse sau respiratie greoaie la efort minim si incapacitatea de a face un sport din cauza ca pacientii pot avea accese de tuse sau pot simti ca raman fara aer. Senzatia unei apasari in piept ori de cate ori bolnavul iese afara, se afla pe langa animale, ori alaturi de un fumator. Frecvent, astmaticii dezvolta anumite crize specifice bolii, prin care simt ca se sufoca sau au o respiratie suieratoare.

 

 

Pentru a preveni astfel de situatii neplacute, specialistii de la Siemens Healthcare au dezvoltat un aparat care poate detecta o criza de astm bronsic chiar cu cateva ore inainte ca aceasta sa aiba loc. Dispozitivul se bazeaza pe niste senzori de gaz care inregistreaza daca o persoana cu astm bronsic urmeaza sa aiba bronsiile inflamate, caz in care il pune ”in garda” pentru a-si lua medicamentele anti-inflamatorii la timp.

 

Fiecare senzor masoara cu maxima precizie cantitati foarte mici de aer, la nivelul unui ppb (part per billion / o parte la un miliard), echivalent cu un cub de zahar diluat intr-o piscina lunga de 50 de metri. Prototipul cu senzori de gaz pentru astmatici urmeaza sa fie incorporat intr-un dispozitiv portabil, putin mai voluminos decat un simplu telefon mobil.

 

Mai mult, acest dispozitiv poate detecta monoxidul de azot din respiratia pacientului, determinandu-l sa-si ia medicamentele la timp, pentru a evita o potentiala criza in ziua urmatoare. Lucrurile nu se opresc aici: acelasi aparat urmeaza sa fie adaptat pentru a fi utilizat de catre sportivii de performanta. Folosind un sistem de senzori apropiat din punct de vedere tehnologic celui pentru bolnavii de astm bronsic, noul dispozitiv va putea determina cantitatea de calorii arse de sportivi in timpul antrenamentelor.

Comentarii

Zeitgeist Moving Forward

[...] .torrent file In legatura cu asta mai poti citi: http://www.hitechpedia.ro/descopera-aparatul-care-detecteaza-iminenta-unei-crize-de-astm-bronsic-cu-… Tags: sistem bazat pe resurse, sistemul economic, solutie criza, zeitgeist in romana, Zeitgeist [...]

25.01.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite