Weltneuheit in der Bildgebung: Siemens stellt integriertes MR- uAcum, la sfarsit de noiembrie, imagistica medicala bate filmul si fotografia digitala, la un loc. Pentru prima data, oricine are posibilitatea de ”a se trage in poza” folosind echipamente medicale cu rezonanta magnetica (MR). Sau, mai bine spus, un singur dispozitiv botezat Biograph mMR, in care specialistii in imagistica medicala de la Siemens Healthcare au reusit sa integreze capabilitatile unui scanner cu rezonanta magnetica si performantele inregistrate de un tomograf cu emisie de pozitroni (PET – Positron Emission Tomography).

 

Potrivit Prof. Dr. Markus Schwaiger, directorul clinicii de medicina nucleara din cadrul Munich Technical University (Germania), aparatul Biograph mMR cu putere de 3 Tesla are capacitatea de a ”fotografia” corpul omenesc intr-o singura imagine, cele doua tehnologii facand posibila detectia mai multor infectii si maladii, chiar in faza incipienta.

 

Pentru a intelege mai bine avantajele aduse Biograph mMR specialistilor in imagistica medicala, inchipuie-ti ca ecografia cu rezonanta magnetica evidentiaza pana in cele mai mici detalii elementele morfologice si functionale din tesuturi, in timp ce sistemul PET e mai performant in fotografierea corpului omenesc la nivelul activitatii celulare si a metabolismului. Imbinate, cele doua tehnologii pun medicii in ipostaza de a oferi pacientilor diagnostice mai exacte, dar si de a vedea noi biomarkeri care ii pot ghida catre tratamente mai bune pentru boli grave (precum bolile neurologice sau cele cardiovasculare).

 

Pentru ca tot sistemul sa fie complet, noul Biograph mMR are incorporata si tehnologia Tim (Tim vine de la Total imaging matrix), care trimite imaginile medicale mai departe, aproape instantaneu, catre celelalte sectii din spital. Avand in vedere faptul ca noul Biograph mMR poate efectua o imagine completa asupra corpului omenesc in maxim 30 de minute, medicii pot de-acum integra aceasta noua aplicatie in programe si tratamente individuale, urgentand ciclurile de vindecare/tratare pentru fiecare pacient in parte.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite