Descopera camera video care se incarca de la soare!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 09.11.2010   |   
0 comentarii

2010_11_09 Camera video solaraCa se pune de nunta, botez, videclip sau… filmari fara perdea, cu totii oscilam intre versatilitatea lui Tarantino si geniul lui Scorsese atunci cand tinem o camera video in mana. Dupa posibilitati, marimea arhivei de aur a YouTube si intinderea maidanului de idei din mintea fiecaruia. Focalizand prin Bollywood-ul tehnologic adapat din ocaziile de criza si cu un dram de ratiune ecologica, am gasit o camera video capabila sa nu te lase in bateria goala cand explozia ideilor tale cineaste ameninta sa intre in minutele de prelungire.

 

Camera despre care iti vorbesc, de altfel un no-name daca raportam la elitele high-tech din acest domeniu, e un pic mai desteapta decat restul pe care le gasesti pe piata: are un mini-panou solar incorporat. Potrivit expertilor in gadgeturi de la Hammacher Schlemmer, pelicula fotovoltaica ”pompeaza” in baterie suficienta energie astfel incat camera sa functioneze inca 12 minute la fiecare ora de expunere la soare.

 

Daca tot suntem la capitolul dotari, pe langa minute incluse in baterie ai in cei 130 de dolari, fara taxe (pe www.hammacher.com), un senzor de imagine de 12 megapixeli cu zoom digital 8x, format video HD la rezolutie 720×480 pixeli si 30 de cadre pe secunda, precum si arhivarea filmarii in format AVI, pe un card de memorie SD de 32 GB, pe care ti-l iei separat. Camera din imagine poate face si poze. Jpeg-uri la o rezolutie maxima de 4.000 x 3.000 de pixeli.

 

Filmam ce filmam, dar parca n-are farmec daca nu aratam si celorlalti. Dupa ce te-ai saturat de tras, poti da play direct pe LCD-ul de 3 inci din dotarea camerei. Pentru vedere panoramica si ovatii la scena deschisa, camera video cu mini-panou fotovoltaic se conecteaza la televizorul tau din sufragerie printr-un simplu cablu video. Vrei mai mult? Atunci ai posibilitatea sa iti downloadezi opera direct pe laptop, printr-un port USB. Camera vine la pachet cu un soft de editare compatibil Windows 7, Vista, XP si Mac.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite