Descopera cum functioneaza un touchscreen de ultima generatie

Autor: admin   |   
Data: 29.09.2011   |   
0 comentarii

Superflache optische Touchscreens durch leistungsstarke MiniaturUn iPad 2 are doar 8,8 milimetri grosime. Apple il lauda ca-i cu 33% mai subtire decat predecesorul sau si cu 15% mai luminos. Cat de curand ai vezi si tablete inteligente mai subtiri. Mult mai subtiri.

 

De vina pentru revelatia minimalisto-sofisticata sunt specialistii de la Osram Opto Semiconductors care au pregatit un dispozitiv IRED (vine de la Infrared light-emitting diode) atat de mic, incat poate fi montat cu usurinta pe orice touchscreen ultra-subtire cu veleitati de varf de gama.

 

In spatele numelui de cod SFH 4053, baietii de la Osram au ascuns detalii tehnice incredibile, care fac ca tableta animate de micul IRED sa functioneze cu maxim de luminozitate. In cazul acestui dispozitiv, becul nu arde; se transforma! SFH 4053 genereaza o retea de lumina care ‘acopera’ toata suprafata unui display. Cand un utilizator atinge ecranul, miscarea interfereaza cu reteaua luminoasa fix in punctul de atingere, punand astfel in aplicare comanda solicitata.

 

Desi are o grosime de 0,45mm, cel mai mic dintre dispozitivele IRED e suficient de puternic incat sa ilumineze puternic ecranul unui laptop cu diagonala mare. Inca un amanunt important: cu cat razele infrarosii sunt mai puternice, cu atat un touchscreen poate fi mai mare, folosind fix acelasi numar de componente.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite