Descopera cum o bicicleta medicinala te poate baga in priza. La propriu!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 04.04.2011   |   
0 comentarii

2011_04_01 Green RevolutionIncepem aceasta saptamana cu o veste buna: exista un sistem care colecteaza energia consumata de clientii salilor de fitness, pentru a o transforma ulterior in energie electrica. Si functioneaza!

 

Drept vorbind, energia kinetica e la fel de veche ca si mersul pe bicicleta. Totusi, pentru un antreprenor american pe nume Jay Whelan, aceasta energie are o utilitate mult mai extinsa decat pentru a aprinde un simplu bec.

 

Conform demersului initiat de Whelan, CEO la Green Revolution, 20 de sportivi care pedaleaza pe tot atatea biciclete medicinale dintr-o sala de fitness pot produce pana la 3.600 kwh. Ceea ce ar fi suficient pentru a alimenta cu energie 72 de locuinte, pe o luna de zile.

 

Principiul a fost deja pus in practica la Ridgefield Fitness Club, o sala de sport din statul american Connecticut. Revenind la realitatea autohtona, solutia dezvoltata de Whelan ar putea avea efecte si mai benefice in spatiul urban. Ma refer aici la Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov si orice alt oras important in care mersul la sala reprezinta un stil de viata sanatos, impartasit de un numar mare de oameni.

 

Pedalatul pe bicicleta medicinala ar putea aprinde filamente de idei si in administratiile locale din orasele mai mici. Ca tot vorbeam mai deunazi de concursul Victoria 20.20, cum ar fi ca jumatate din locuintele din acest oras sa fie iluminate de salile de fitness amenajate imprejurul lor? Castiga atat locuitorii activi, cat si persoanele ale caror venituri/alocatii nu permit achitarea la timp si completa a facturii la lumina. Asta ca sa nu mai vorbim de influentele pozitive pe care o astfel de solutie le-ar putea avea fata de mediul inconjurator. Gandeste-te!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite