Descopera cum pot fi dezvoltate aplicatii industriale, din programe pentru jocuri video

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 15.11.2010   |   
0 comentarii

2010_11_15 Jocuri, simulatoare, industrie, automatizari 1Ce au in comun S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl, Civilization V si Need For Speed: Shift? Toate sunt jocuri video care pot fi rulate pe PC. Chiar daca vorbim de un 1st Person Shooter, un joc de strategie si un simulator auto, cele trei jocuri au capacitatea de a crea puternica dependenta. Fiecare dintre cele trei jocuri reprezinta cele mai populare si mai bine vandute titluri interactive dezvoltate de case mari precum THQ, 2K Games si Electronic Arts. Si, la fel de important, toate cele trei jocuri ruleaza pe un cadru dinamic multi-platform NVidia PhysX. Inca un lucru pe care nu-l stiai e ca acelasi cadru Nvidia PhysX a stat si la baza crearii Mechatronics Concept Designer, platforma virtuala cu care baietii destepti de la Siemens Industry in vederea dezvoltarii si testarii de prototipuri industriale.

 

Level I. Marele pas in fata consta in faptul ca, daca pana de curand, designerii erau capabili sa dea contur ideilor ingenioase pentru masini industriale intai pe hartie, iar mai apoi in softuri de design, asemenea designerilor auto, Mechatronics Concept Designer arhiveaza parametrii de design si functionare a noilor utilaje si le ”modeleaza” tridimensional si pana in cele mai mici detalii. Softul ”traduce” in termeni industriali parametrii virtuali care stau la baza crearii jocurilor video. Astfel, designerii au posibilitatea nu doar de a desena, ci de a si testa creatiile industriale.

 

Level II. Ai auzit de PLM Software? Inainte de a te gandi la instinctul verbal cu care iti mai exprimi unele ”sincere regrete” pe messenger, afla ca specialistii de la Siemens reunesc in aceste trei majuscule reunite – trei imperative industriale necesare: Product Lifecycle Management. Iata si noua intrebuintare a Mechatronics Concept Designer care, pe langa desenarea propriu-zisa a unui nou utilaj, formuleaza si durata de viata a produsului, impreuna cu toate etapele necesare. Altfel spus, un produs industrial vine cu toate garantiile, normele de securitate si destinatia post-utilizare, direct din fabrica.

 

Level III. Imagineaza-ti ca ai avea de facut o unitate eoliana. Deschizi Mechatronics Concept Designer si te apuci de lucru pentru fiecare component in parte. Chiar daca ai introdus in program toti parametrii ceruti de beneficiar, munca ta nu se opreste aici. Capabilitatile softului iti ofera libertatea de a desena un intreg parc eolian, pe configuratia terenului unde vor fi amplasate utilajele create anterior. Totul in mod interactiv. Totul in timp real, tu beneficiind permanent de input-ul colegilor tai, precum si a partenerilor de la locatia noului parc de energie eoliana.

 

2010_11_15 Jocuri, simulatoare, industrie, automatizari 2

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite