solar planter

Descopera cum poti folosi energia solara pentru un aer mai curat acasa sau la birou!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 09.08.2010   |   
0 comentarii

Potrivit Economist Intelligence Unit, Bucurestiul se afla pe locul 24 din cele 30 de capitale europene incluse in Indexul Verde al Oraselor din Europa, privind calitatea aerului si emisiile de dioxid de carbon. Faptul ca tot mai multi bucuresteni prefera sa iasa in weekend cu bicicleta, iar Primaria Generala a Capitalei a dispus amenajarea de spatii pentru sport in centrul orasului si construirea de cordoane forestiere la periferii, sunt demersuri laudabile. Dar ce ne facem cu aerul din locuinte sau cel pe care il respiram la serviciu, in fiecare zi?

 

Designerul american Kevin Cheng, specializat in dispozitive pentru utilitati si amenajari interioare, propune o solutie ingenioasa si totodata eco-friendly pentru curatarea aerului pe care il respiram in mediile inchise: ghiveciul inteligent. Botezat The Solar Planter, acest ghiveci utilizeaza energia solara si o sursa de lumina artificiala pentru a pune in functiune un condensator care, impreuna cu un ventilator, asimileaza aerul cald din incapere, pe care ulterior il evacueaza la o temperatura mai mica. Altfel spus, un mini-sistem de aer conditionat care utilizeaza resurse naturale pentru a-ti reda starea de confort de care ai nevoie!

 

Dar sa nu uitam de plante! Specialistii in amenajari de spatii verzi recomanda sa-ti cumperi plantele de interior in functie de mediul in care locuiesti. Astfel, daca in aceasta incapere se fumeaza mult, poti pastra plante precum chlorophytum (voalul miresei) sau sansevieria (limba soacrei). Stai prea mult cu televizorul sau cu laptopul pornit? Poti conta intotdeauna pe niste cactusi, pentru un aer curat.

 

Pentru incaperile unde sunt utilizate in mod frecvent produse de curatire, ori solventi, orienteaza-te catre crizanteme si azalee. Asta nu inseamna sa te baricadezi in ghivece doar pentru privilegiul de a fi ferit de neplacerile provocate de agentii de poluare din interior sau temperaturile ridicate specifice acestei luni. Daca pastrezi o distanta de noua metri intre doua astfel de ghivece, este suficient. Vrei mai mult? Apeleaza cu incredere la sfaturile unor profesionisti in acest domeniu!

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite