Descopera cum putem verifica temperatura de topire a otelului, fara sa ne ‘ardem’

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 22.08.2011   |   
1 comentarii

Kontaktfreie Temperaturmessung des Flüssigstahls erhöht ProduktiTemperatura la care se topeste otelul este, in mod obisnuit, de peste 1.500 de grade Celsius. De aici apare o intrebare: cum iti dai seama ca otelul din furnal a ajuns la temperature optima pentru a fi prelucrat? Lucratorii industriali dispun, in acest scop, de instrumente sofisticate care injecteaza o anumita cantitate de oxigen in metalul topit, determinand astfel, cu un senzor optic, temperatura aliajului.

 

Procesul este unul suficient de simplu pentru a scuti energie si timp inutil de asteptare intr-un angrenaj industrial. Si totusi, iata ca aceste coordinate pot fi si mai bine adaptate ritmului de lucru dintr-un furnal, cu ajutorul unui sistem dedicat monitorizarii termice a otelului. Este vorba despre Simetal RCB Temp, o solutie dezvoltata de Siemens pentru ca specialistii industriali sa afle aproape instantaneu temperatura otelului din furnal.

 

In ce consta acest sistem? In linii mari, respecta acelasi procedeu ca si solutia descrisa anterior. Cu deosebirea ca in loc de oxigen, in metalul topit este injectat un gaz inert. Practic, acest gaz functioneaza asemenea unui ochi din interiorul metalului topit, permitand senzorului optic de la celalalt capat al dispozitivului sa masoare nivelul radiatiilor infrarosii ale metalului lichid.

 

Prin simplul fapt ca nu necesita tuburi de oxigen care trebuie inlocuite periodic, costurile de operare sunt clar mai mici decat in cazul altor sisteme similare. In plus, pozitionarea senzorului optic in celalalt capat al sistemului Simetal RCB Temp, evitand contactul direct cu sursa incandescent, conduce la o durata de viata extinsa.

Comentarii

Cum este economisit curentul electric intr-o otelarie « HitechPedia

[...] Descopera cum putem verifica temperatura de topire a otelului, fara sa ne ‘ardem’ Share: [...]

12.10.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite